Valesti ehitatud suitsulõõr pani maja põlema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Audru vallas põles elumaja, mille omanik põletas korstnas pigi.
Pärnumaal Audru vallas põles elumaja, mille omanik põletas korstnas pigi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile lõunal läks Pärnumaal Audru vallas põlema elumaja, mille omanik põletas korstnas pigi. Inmesed tulekahjus viga ei saanud.

Eile kella 12.38 ajal tuli häirekeskusele teade tulekahjust Audru vallast Põldeotsalt, kus kahekorruselises puidust elumajas põles teise korruse kõrgusel vahesein ja tuli levis katuse alla.

Päästjad avasid tulekahju kustutamiseks seinakonstruktsioone.

Tulekahju sai alguse katlasüsteemi suitsulõõrist. Läbi maja välisseina jooksvale ühenduslõõrile oli puidust seinaroovitus ja vooder liiga lähedale paigaldatud ning isolatsioon ei olnud piisav.

Seinaroovitus paigaldati pärast küttesüsteemi ehitamist. Omanik põletas ka korstnas pigi, mille tagajärjel tõusis ühenduslõõri temperatuur tavapärasest kõrgemaks ning süütas puidust roovituse. Põlemine oli seina sees kuni teise korruseni välja.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi põhjustas põlengu tuleohutusnõuete rikkumine.

Pigi ja tahma tohib korstnas põletada üksnes kutseline korstnapühkija, kuid isegi siis on tegemist äärmiselt tuleohtliku tegevusega. Ohutum ning küttesüsteemi säästvam on korstent regulaarselt tahmast puhastada. Tuleohutusnõuete kohaselt tuleb korstent tahmast puhastada sellise sagedusega, et oleks välistatud tahmapõlengu tekkimise oht.

Mitme korteriga majas tuleb alati kutsuta kutseline korstnapühkija. Eramajas tohib küttesüsteemi ise puhastada, kui vastavad vahendid ja oskused on olemas. Uute tuleohutusnõuete kohaselt tuleb vähemalt üks kord viie aasta jooksul ka eramajja kutsuda kutseline korstnapühkija, kes hindab kogu küttesüsteemi tuleohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles