Kolm artisti lubavad meeletut huumorit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folkrokkpunt Zetod on tuntud energiliste kontsertide poolest.
Folkrokkpunt Zetod on tuntud energiliste kontsertide poolest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeva õhtul annavad Pärnu kuursaalis üheskoos kontserdi “Inemise omma” ansambel Zetod, Orelipoiss ja Contra, kes lubavad kontserdil meeletult huumorit.

“Contra luulesõnad lauluks pööranud Orelipoiss saatis selle kirja meile, Zetodele, sooviga sinna lõunaeestilikku särtsu juurde saada,” meenutas Zetode eestvedaja Jalmar Vabarna, kuidas kolmikul sündis mõte üheskoos kontserte anda. “Võtsime selle loo kohe fookusesse, sest arvasime, et sellest koostööst sünnib kindlasti midagi lahedat. Kui mõtted liikuma hakkasid, leidsime, et ei saa sõnade autorit mängust välja jätta, ja Contra oli kohe valmis kõik vahemängud täis räppima.”

Huvitav ja vahetu kontsert

Nii salvestas kolmik ühise singli ja käis kevadel Viljandis, Tartus ja Tallinnas minituuril, nüüd
jõutakse lõpuks suvepealinna.

Nii Orelipoisi nime taga peituv Jaan Pehk kui Vabarna lubasid, et kolmetunnisel kontserdil astuvad artistid lavale eraldi ja üheskoos.

“Kontsert tuleb huvitav, omamoodi, vahetu, loominguline!” lubas Vabarna. “Contra puhub luulet ja räpib, Orelipoiss võlub minimalismiga ning pursib seto keelt, Zetod ajavad oma vagu ja ühiselt esitatakse unustamatuid hitte aastaist 2010-2011. Eks me kõik ole seal lava pääl natuke ja mõni vahest rohkemgi, aga see pole tähtis, tervik on oluline!”

Pehk ja Vabarna kinnitasid, et siiani on inimesed mujal Eestis kolmiku etteasted hästi vastu võtnud, seega tasub minna Pärnu kontserdilegi.

“Kontserdile tasub tulla, sest on aus õhkkond, aus muusika, aus pidu. Ah jaa, Orelipoiss olevad habeme maha ajanud ...,” rääkis Vabarna.

“Mõnus on!” lisas Pehk.

Kolmikule Zetod, Orelipoiss ja Contra assisteerib homme kuursaalis DJ Enno Lohu, kes kruvib sekka ehtsat etnobiiti.

Pehk teeb plaati

Oma muudest tegemistest rääkides jäid mehed kidakeelseks.

“Käsil on enese harimise projektid haridusasutustes ja nii plaat kui luulekogu on töös,” sõnas Pehk. “Orelipoisil on lugusid neljasaja ringis, aga esitamiskõlbulikud on neist ehk 50. Mul ei ole inspiratsiooni, teen laule või luuletusi, kui tahan.”

Pehk on osaline mitmes muus kollektiivis, nagu Koer, Köök ja Eliit, kuid nende tegemistes osaleb ta enda kinnitusel vaid aeg-ajalt.

Orelipoisi nime all on Pehk avaldanud kaks albumit: “Üheksakümmendüheksa” (2007) ja “Õnn” (2010).

Vabarna märkis, et Zetodel on pärnakaile kavas mõni üllatus.

“Kes ütles, et meil uut on?” päris Vabarna. “Vahtsõt vast ikka om! Pekostki tuleb mõni pala ja nii. Lugejad ei pea midagi teadma, las jääb üllatuseks!”

Setomaa folkrokkpunt Zetod alustas loomingulist tegevust 2003. aastal. Ene Lukka-Jegikjani idee kutsuda kokku seto poiste bänd leidis Värska kultuurikeskuse juhatajalt tuge ja juhendaja Kristjan Priksi eestvedamisel alustas ansambel seto rahvalaulude arranžeerimisega. Zetod on üllitanud kolm albumit: “Lätsi vällä kaema” (2005), “Lätsi tarrõ tagasi” (2008) ja “Lätsi sanna” (2010).

Zetodes musitseerivad Vabarna (laul, akustiline kitarr, elektrikitarr, karmoška) kõrval Artur Linnus (laul, akordion), Jaanus Viskar (laul, basskitarr), Matis Leima (laul, viiul, karmoška) ja Martin Kütt (trummid).

Kolmandana kontserdil osalev Contra, kodanikunimega Margus Konnula, on Võrumaalt pärit luuletaja ja kirjanik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles