Sügisel on moes erksad värvid ja paksud kulmud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Taas kuulutavad kooliteed tatsavad ja ranitsa raskuse all küürus lapsed sügise tulekut, mis nõuab suvise garderoobi väljavahetamist uue, veidi toekama vastu. Noored blogijad annavad nõu, kuidas külmades sügistuultes moekas välja näha.

Et satsilistest ja kergetest suvekleitidest hakkab sügisele vastu tantsiskledes väheks jääma ja iga naise unistus on end soojemalt kinni katteski moekaks jääda, tuli trendide tabamisel appi noor moekunstnik ja -blogija Kirke Talu (pildil), kel juba ette näidata mitu auhinnakohta moekonkurssidelt.

Moodsalt meikida aitas vabakutseline jumestaja Grete Talu, kes peab ilublogi ja postitab internetis videokeskkonda õpetusi ja nõuandeid enda ilusaks tegemise kohta.

Roosad lehvid ja platvormid

Sügis jõuab kätte nagu ikka kuldsete küpsete toonide tantsiskledes. Kirke Talu sõnutsi on moes küllalt kirkad toonid.

“Sügist iseloomustatakse alati värvidega, nagu pruun, oranž, kuldse alatooniga kollane ja punane. Neid toone näeb moelavadel selgi hooajal, kuid nüüd on suurem rõhk pandud punasele, kollasele ja sisse toodud ka sinine. Enamasti on need värvid võimalikult erksad. Samuti saame rääkida õrnadest pastelsetest toonidest,” loetleb Talu.

Mustritest soovitab stilist varuda kappi lillelisi riideesemeid. Peale selle tasub sel hooajal tähele panna ussinaha imitatsioone, šotiruudulist kangast, eri printe kudumitel ja täpimustrit.

Seelikute puhul tuleks enim tähelepanu pöörata nende pikkusele. “Suvel nägime juba paljudes poodides ja tänavapildis maksiseelikuid. Need ei kao sügisel kusagile. Kes aga arvab, et maani seelik talle ei sobi, siis teine variant on põlvini seelik. Pikad lõhikud on samuti väga trendikad,” annab Talu moenõu.

Noore moekunstniku sõnutsi peaks sel sügisel iga moehuviline enda riidekappi varuma maksiseeliku kõrvale heleroosa lehvidega pluusi, kuna just lehvid on üks hooaja hittidest, millest mööda vaadata osutuks võimatuks.

“Juba eelmisel sügisel ilmusid moepilti alt laienevad püksid, mida me hakkame nüüd rohkem nägema, kuna paljud disainerid esitlesid oma kollektsioonides just neid. Karusnahast mantlid ja keebid on endiselt moes. Mantlid, mida moelavadel näeme, on enamasti värvilised. Tagasihoidlikumates värvides mantlid on kaunistatud samuti karusnahkadega ja toonidest võib kõige rohkem märgata beežikaid,” tutvustab Talu. Jalatsitest soovitab ta otsida välja eelmisel hooajal ostetud platvormkingad ja -saapad, kuna need on sel sügistalvelgi moes. Kingakonts peaks olema paks ja madalatest jalanõudest on eelistatud meestemoest inspiratsiooni saanud kingad. Palju kohtab ussinahkseid kingi.

Meestemoes on naisterõivaste kirgastele toonidele kontrastina rõhk eelkõige hallidel ja sinistel toonidel. “Moes on kehasse töödeldud jakid ja pintsakud, kõrge kaelusega pulloverid ja muud kudumid. Just nimelt kudumi peaks iga mees endale selleks sügiseks kindlasti muretsema,” märgib Talu.

Üleriietest on meeste puhul moes militaarse tegumoega jakid. Samuti toob stilist välja karusnaha kasutamise. “Paljude mantlite ja jakkide kapuutside ääred on kaunistatud karusnahaga, kangastest on paljude lemmik velvet,” räägib moeblogija.

“Jalatsiteks sobivad meestele sametist või nahast kingad, mis on pealt näiteks nööridega. Kes nii pidulikke kingi ei soovi, siis vaba aja jalatsiteks sobivad madalama ääre ja nööridega tossud,” leiab Kirke Talu.

Moes on loomulikkus

Jumestuse puhul tõstab ilu-blogija Grete Talu esile kuut tendentsi, mida tänavu sügisel kindlasti eirata ei saa.

Lauvärvidest on moes oranžid ja kuldsed toonid, mida tuleks kombineerida pastelsete huulte ja loomuliku kumava meigipõhjaga.

Loomulikkus on moes ajast aega, nii tänavugi. “Nude meik koosneb kumavast meigipõhjast, nahatooni lauvärvist, naturaalsest huuletoonist, ripsmetušist. Ainuke asi, mis näkku värvi toob, on põsepuna, mida tuleb muidugi peale kanda nii vähe kui võimalik,” räägib Talu.

Õhtuses jumestuses soovitab noor ilublogija pöörata tähelepanu huultele. “Kuum trend on vampiirlikud huuled: hele, loomulik meigipõhi ja erkoranži, punase või tumepunase ja -lilla huulepulgaga võõbatud huuled. Talvel ei soovitaks meigipõhja, laugude ega huultega täiesti matiks minna. Põhi võiks jääda kergelt kumav ja pehme,” arvab Talu.

Selle sügise üks jumestustrendidest on nägu raamivad tumedad paksud kulmud. Talu kinnitusel peavad need olema naturaalse välimusega ja rõhutatud kulmud sobivad julgematele naistele.

Üks sügistalviseid uusi meigisuundi on erivärviline klassikaline suitsusilm ehk mitte ainult musta ja pruuni lauvärviga maalitud hajutatud silmameik.

Viimasena toob Talu välja silmalaineri kasutamise. “Lainerijoon võib olla nii tavaline peenike kui paks ning kogu silmalaugu kattev. Marc Jacobsi moe-show’l oli sel sügisel isegi näha lainerijoont, mis kaardus allapoole. See aitab silma näiliselt suurendada,” annab ilublogija nõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles