Lihtkiri kallineb 10 senti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkurentsiameti hinnangul on põhjendatud AS Eesti Posti taotlus, mille kohaselt tõuseks siseriikliku lihtkirja hind praeguselt 35 eurosendilt 45 sendile.

Samas langeks näiteks väärtsaadetisena edastatavate standardkirjade baashind kõigis kaalukategooriates 50 sendi võrra, teatas amet.

Eesti Posti taotlus puudutab ainult universaalse postiteenuse raames osutatavate teenuste tasusid.

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots selgitas, amet on ettevõtte taotluse läbi analüüsinud ja esitas omapoolse seisukoha majandusministrile, kes peab Eesti Posti hinnatõusu lõplikult heaks kiitma.

“Suure tõenäosusega annab minister Eesti Postile hinnatõusuks loa. Usun, et minister usaldab meie analüüsi,” ütles Ots.

Eesti Post tegi konkurentsiametile taotluse siseriiklike ja rahvusvaheliste kirisaadetiste edastamise tasude muutmiseks selle aasta juunis. Siseriiklike kirisaadetiste edastamise hinnad on muutmata 2007. aastast ja rahvusvaheliste saadetiste hinnad 2000. aastast.

Konkurentsiamet tegi universaalse postiteenuse tasude muutmise analüüsi ja esitas majandus- ja kommunikatsiooniministrile ettepaneku vastavate tasude muutmiseks. Amet leiab, et universaalse postiteenuse tasud on 4,4 miljoni euro ulatuses subsideeritud teiste teenuste arvelt ning sellise olukorra muutmiseks on kaks võimalust: kas muuta teenuste tasusid või maksta puudujääv osa kinni riigieelarvest.

Viimane moonutaks ameti hinnangul oluliselt konkurentsiolukorda ning oleks riigieelarvele põhjendamatu lisakoormus.

2010. aastal edastati Eestis keskmiselt 4,9 lihtkirja elaniku kohta aastas. Rahvusvahelisi lihtkirju edastati läinud aastal keskmiselt 1,4 saadetist elaniku kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles