Sügistorm haarab Eesti enda embusse

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituul võib murda puid.
Tormituul võib murda puid. Foto: Reuters / Scanpix.

Täna pärastlõunal tugevneb edelatuul sisemaal puhanguti 15-18 ja homme päeval puhanguti kuni 27 meetrini sekundis ning tormituult saab tunda kogu Eesti.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoosi kohaselt tugevneb edelatuul homme hommikuks 20-22 ja rannikul 22-25 meetrini sekundis. Saartel võib tunda aga kuni 27 m/s tuult.

«Esialgu on tegemist tuulehoiatusega, vihma sajab niikuinii, kuid sadu pole metsik,» selgitas Postimehele sünoptik Ele Pedassaar. «Sajab hooti ja korralike sahmakatega – sadu on rohkem ja tugevam Põhja-Eestis.»

Torm on Pedassaare sõnul tugev homme poole päevani, kuid siis peaks tuul pöörduma läände ja torm hakkab järk-järgult taanduma ning reedeks vaibuma.

Kuigi tormi on tunda ka Ida-Eestis, siis kõige tugevamad tuulepuhangud tabavad tõenäoliselt Saaremaad ja Hiiumaad ning seda homse päeva esimeses pooles.

«Kardame alati hullemat ja loodame parimat,» sõnas Pedassaar.

Pedassaare hinnangul ei saa saabuvat tormi konkreetselt mõne teise tormiga võrrelda, sest tegemist on tavalise sügistormiga, milliseid on Eestis olnud palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles