Hansapordi omanikfirma läks pankrotti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapordi (pildil) omanikfirma läks pankrotti, hoone on 180 miljoni krooni eest müügis.
Hansapordi (pildil) omanikfirma läks pankrotti, hoone on 180 miljoni krooni eest müügis. Foto: Henn Soodla

Tartu maakohus kuulutas välja osaühingu Uue Veski Vara pankroti ja nimetas pankrotihalduriks vandeadvokaat Anne Tammeri. Tõrvas registreeritud firma pankrotimenetlus algatati 26. novembril ja Tammer tegutses ajutise haldurina.



Uue Veski Vara võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 22. detsembril kell 10.30 Tartu maakohtu Valga kohtumaja istungisaalis.



Pankrotihaldur Tammer ütles, et firmal on võlgu üle 100 miljoni krooni, aga bilansijärgset vara koguni 150 miljonit. Tammeri arvates pole aga vara väärtus see, millisena see bilansis kajastub, vaid tõenäoliselt palju väiksem.



Uue Veski Vara suurim võlausaldaja on pankrotihalduri andmeil AS Hansapank, aga on teisigi võlausaldajaid. Alates 8. detsembril avaldatud pankrotiteatest on võlausaldajail aega endast haldurile teada anda kaks kuud.



Pärnus kuulub 40 000 krooni suuruse osakapitaliga firmale Hansapordi hoone, kus asuvad nii bürooruumid kui korterid.



Hansapordis asub Swedbanki Kontserdimaja büroo, Seesami kindlustus, Hansaliising, kodakondsus- ja migratsiooniameti kohalik büroo, spordiklubi Tervisex ja teisi firmasid.



Oktoobris pani firma Hansapordi maja 180 miljoni krooni eest müüki. Kaheksakorruselises hoones on kolm bürookorrust, milest enamik on välja üüritud, korterid on müümata.



Uue Veski Vara omanikud on osaühingud Oga Invest ja Merkerias. Nii Uue Veski Vara kui 40 000 krooni suuruse osakapitaliga Oga Investi juhatuse liikmena on äriregistris kirjas Ants Savest. Merkeriase juhatuse liige on Hillar Soosalu, firma osakapital on 26 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles