Taavi Pukk: Lotte, me ootame sind!

Taavi Pukk
, Surju vallavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Pukk.
Taavi Pukk. Foto: PP

Pärnumaa võib uhkeldada sellega, et on pindalalt Eesti suurim maakond. Samuti on meil ette näidata suvepealinn, mitu tugevat ja tunnustatud ettevõtet ning palju tublisid inimesi, kes tähelepanu kogunud nii kodu- kui välismaal.

Tundub aga, et sellest üksi ei piisa, sest maakonna elanike arv väheneb teist aastakümmet järjest. Selle ohtliku trendiga tuleb tegelda ja ühiselt otsida lahendusi, vältimaks tulevikku, kus kõige suuremas maakonnas on kõige vähem elanikke.

2000. aastal astus Lotte esimest korda avalikkuse ette joonisfilmis “Lotte reis lõunamaale“. Sellega pandi lumepall veerema ja 2006. aastal pärast järgmist filmi “Leiutajateküla Lotte” vallandus laviin. Ilmselt kõik, kes vähegi lastega kokku puutunud, on näinud Lotte DVDsid, küpsiseid, limonaadi, nukke, kotte, särke. Kui tihtipeale tekitavad seesugused lapsi hullutavad kaubanduslikud hitid vanemates pahameelt, siis Lottega on läinud lihtsamini. Nii mõnigi mu tuttav tõdeb muigega: “Mis seal ikka, Lotte on ju täiesti eestimaine ja nii heasüdamlik!”

Just seesama eestimaine ja heasüdamlik tegelane annab peagi Pärnumaale tohutu potentsiaali oma edu kasvatamiseks. Usun, et niipea kui hakkasid ringlema jutud Lotte teemapargi rajamisest, põksusid paljude omavalitsusjuhtide südamed kiiremini, sest sellise kuulsuse enda juurde meelitamine oleks ju suurepärane kingitus kogu piirkonnale.

Tundsin suurt rõõmu, kui sain teada, et sõelale on jäänud Tahkuranna vald. Tunnistan, et naabervalla volikogu liikmena oli hinges pisike kadeduseusski: miks just nende, aga mitte meie vald?

Samal ajal tuleb tõdeda fakti, et valitud mere-äärne asukoht Reius on nii lottelik, et parem see vist olla ei saakski. Surjul merepiiri pole ja vähemalt selles osas jääme naabervallale alla, seega pole teha muud, kui neile õnne soovida ning pöialt hoida, et projekt teoks saaks ja edukalt jätkuks.

Pärnu Postimees on tänuväärselt projekti arenguga avalikkust pidevalt kursis hoidnud ja rõõm on tõdeda, et saadi positiivne otsus euroraha eraldamise kohta. Nüüd on jäänud ületada viimased karid, mis puudutavad peamiselt tehnilisi lahendusi, eelkõige liikluskorraldusega seotut.

Loodan väga, et samasugune tulemuslik töö eesmärgi saavutamiseks jätkub ja Lottemaa valmib Pärnumaal vastavalt kavandatud graafikule. Usun, et Pärnumaa inimestel poleks selle vastu midagi, kui meie maakonda hakataks rahvasuus teadma kui Lottemaad.

Vanad ja noored, väikesed ja suured, Eestist ja kaugemalt. Tänu sellele projektile saab Pärnumaa turismi valdkonnas suure võidu tohutu arengupotentsiaali omandamisega.

Nagu Lotte Leiutajatekülast satub üha uutesse seiklustesse, saab areneda kõik seegi, mis konkreetset projekti puudutab. Kui Lotte ei leia endale ise teed näiteks Surju, Saarde, Koonga või Kaisma valda, siis palju sõpru saab ta endale sealt kindlasti.

Kui külastajad tulevad Lottemaale, on lootust, et nad põikavad Pärnu randagi, astuvad läbi mõnest mõisapargist, söövad õhtust ja võib-olla jäävad öösekski, et mitmel päeval Lotte … vabandust, Pärnu maakonda avastada. Meile kuluks väga ära midagi eestimaist ja heasüdamlikku.

Lotte, me ootame sind!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles