Vändra väravavaht siirdus Pärnust Viljandisse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tuleviku peatreener Sander Post ja Andreas Kallaste (paremal).
Viljandi Tuleviku peatreener Sander Post ja Andreas Kallaste (paremal). Foto: jktulevik.ee

Vändra jalgpalliklubi Vaprus ja Viljandi Tulevik jõudsid kokkuleppele laenulepingu tingimustes, mille alusel esindab noor väravavaht Andreas Kallaste selle hooaja lõpuni Viljandi esindusklubi.

Tuleviku peatreener Sander Post on üleminekuga rahul ja ütles, et väravavahtide osakonnas tekkinud kitsaskohad said lahendatud. „Marten Ritson siirdus tagasi Soome uue klubi otsingutele ja otsustasime Andreasele võimalust pakkuda,” kõneles Post. „Tahtsime teda meie klubisse tegelikult juba hooaja alguses, ent noorel mehel oli tarvis kooliasjad korras hoida, seega leppisimegi kokku, et räägime suvel uuesti. Andreas on potentsiaalne väravavaht – väga töökas ja ambitsioonikas ning tõestas juba hooaja alguses läbitud katsetel, et sobib meie meeskonda suurepäraselt. Usun, et ta teeb meie juures suure sammu edasi.”

Sama loodab Vändra Vapruse juht Ranet Lepik. „Meil on väga hea meel, et leidsime Andreasele Tuleviku kujul lõpuks just talle sobiva mängupaiga ja usume, et ta teeb seal olulise arengusammu. Väravavaht vajab ennekõike mänguaega ja olen kindel, et Andreas saab Viljandis oma võimaluse end tõestada ja kasutab tekkinud olukorra maksimaalselt ära nii enese kui uue klubi huvides,” märkis Lepik.

Kallaste ise kommenteeris teoks saanud üleminekut lühidalt. „Tahan mängida,” ütles ta. „Tunnen, et mul on klubile palju anda, ent selleks pean saama mänguaega. Kavatsen teha treeningutel kõvasti tööd ja treenerite-võitluskaaslaste usalduse välja teenida. Tänan Tulevikku ja oma koduklubi pakutud võimaluse eest.”

Toris sündinud 18aastane Kallaste alustas vutiga Pärnu jalgpalliklubi ridades, kuid siirdus juba 13aastasena Vändra Vaprusesse. Mullusel ja tänavusel hooajal esindas ta aga Pärnu Vapruse värve ja sai seal möödunud aastal tugeva kõrgliigakogemuse, kui seisis Premiumi liigas Vaprate Karude väravasuul 17 mängus. Noortekoondist on Kallaste esindanud kuus korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles