Pärast kainestusmajas käimist kadunuks jäänud Tartu mees leiti surnuna

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei leidis ligi kolm nädalat kadunud 74-aastase Heino surnukeha eile hommikul umbes kilomeetri kauguselt Tartu arestimajast.

Postimees kirjeldas vana ja haige mehe jäljetut kadumist 20. septembri lehes. Nagu eile selgus, oli Heino Purik pärast Tartu arestimajast lahkumist 3. septembri õhtul jõudnud kõndida umbes kilomeetri mööda Tartu ringteed Lõunakeskusest Võru maantee suunas.

Siis oli mees ära väsinud, teetruupi pikali heitnud ja riided pea alla pannud. Sealt politsei ta eile hommikul, 19. kadumise päeval igavesse unne suikunult leidis. Vihje otsimiseks sai politsei ühelt kodanikult, kes oli kirjeldustele vastavat meest sealkandis Heino kadumise päeval näinud.

Ligi kolm nädalat tagasi laupäeva pärastlõunal viis politsei mehe Annelinnast, sadakonna meetri kauguselt kodust haljas­alalt arestimajja. Neli tundi hiljem lubati vanal mehel arestimajast lahkuda. Politseiametnike väitel oli Heinol raskusi mõista, kus ta täpselt asub ja kuidas sealt koju jõuab. Ometi lasti mees omapäi koduteed otsima.

Heino naine pöördus politseisse 4. septembri varahommikul. Esialgu ei osatud mehe kohta midagi öelda, kuid lõpuks leiti, et mees oli siiski arestimajas viibinud. Et tal juba eelmisel õhtul oli lubatud sealt lahkuda, selgus alles päeva jooksul.

Millal ja kui aktiivselt politsei meest otsima hakkas, kas politsei käitus reeglite järgi ja piisavalt hoolivalt, kui jättis murul lebamas leitud mehele kiirabi kutsumata ning saatis hiljem orienteerumisraskustega vana mehe üksi koduteed otsima, selgitab politseiameti sisejuurdlus.

Samuti peab selgeks saama, kuidas liikus info politseisiseselt. Need ja mitmed muud küsimused on politseile esitanud ka lahkunud mehe abikaasa, kelle avalduse alusel sisejuurdlus alustati.

Samuti on politsei alustanud sisejuurdluse 14. septembril ETV saate «Pealtnägija» loo põhjal, kus politsei ei tahtnud või ei suutnud otsida Parkinsoni tõbe põdevat meest. Haige, kuid iseseisvalt hakkama saav Vello läks kaduma 4. augustil.

Teda ei käinud Mähe kandis, kuhu mees oli läinud, otsimas mitte politsei, vaid tema sõbrad ja sugulased. Üks sõpradest leidis mehe neli päeva hiljem, 8. augustil abituna elurajooni-vahelisest metsatukast. Õnneks oli Vellol veel eluvaim sees ning ta kosub hooldekodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles