Pärnu linnaorkestrit juhatab neli prantslast

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslased Dimitri Soudoplatoff, Fiona Monbet, Othman Louati, Camille Stromboni juhatavad täna õhtul Pärnu linna­orkestrit.
Prantslased Dimitri Soudoplatoff, Fiona Monbet, Othman Louati, Camille Stromboni juhatavad täna õhtul Pärnu linna­orkestrit. Foto: Carine Isand/Pärnu linnaorkester

Pärnu linnaorkester ei puhka keset suurt suve. Vastupidi. Hea sõbra, Soome hinnatud dirigendi Sasha Mäkiläga teevad pärnakad sel nädalal kontserdimajas meistrikursusi, millel osaleb tänavu neli noort Prantsuse dirigenti. Kõik nad on täna õhtul palutud linnaorkestrit juhatama.

Fiona Monbet on prantsuse-iiri viiulimängija, Miroirs Étendus’ üks muusikalisi juhte ja valmistub džässiviiulimängijana sügisel välja andma albumit “Contrebande”.

Othman Louati on löökpillimängija mitmes orkestris, grupi l’Ensemble Le Balcon aktiivne liige ja helilooja Miroirs Étendus’s.

Camille Stromboni alustas muusikuteed vioolal, paari aasta eest lisandusid neile dirigeerimisõpingud Metzi konservatooriumis.

Dirigent ja helilooja Dimit­ri Soudaplatoff on juhatanud nii nimekaid Prantsuse, Bulgaaria, Taani orkestreid ja koore kui teinud koostööd džäss-, pärimus- ja popmuusikutega, sealhulgas Fred Pallemi ja Melody Gardot’ga.

Meistrikursuste tänaõhtusel lõppkontserdil teeb kaasa pianist Johan Randvere, kes paar aastat tagasi võttis dirigeerimishuvilisena samuti Mäkilä kursustest osa.

“Püüan suve alati vabaks jätta, et saaks keskenduda ja uusi tükke õppida. Suvel Pärnus Mozartit mängida on aga privileeg!” avaldas pianist. Ja lisas, et tuleb puhanuna koos pärnakatega väga hea meelega kontserdisaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles