Pärnu neiu esitles kosmilisi disainirõivaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv Anne-Mari Maibach (keskel valges) jäi tema rõivaid esitlenud modellidega väga rahule.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv Anne-Mari Maibach (keskel valges) jäi tema rõivaid esitlenud modellidega väga rahule. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal esitles Tallinnas Solarise keskuses “Fashion Kick Offi” moeetendusel oma esimest rõivakollektsiooni Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv 16aastane Anne-Mari Maibach, kes oma tuleviku tahab siduda moetööstusega.

Anne-Mari enda sõnutsi sai ta sooja vastuvõtu osaliseks ja innustust, et rõivadisaini edasi õppida Londoni koolides.

Esimene moe-show

Nagu noorte puhul tihti ette tuleb, sattus Anne-Mari Tallinnasse enda disainitud kleite esitlema puhtjuhuslikult. Moeetendusel osalemist soovitas talle Pärnumaa noorte liidu töös osalev sõbranna Reelika, kes tänu oma toimetustele oli selliste ürituste reklaamidega kursis. Sõbranna oli Anne-Mari moehullusest teada saanud tolle sünnipäeval ja soovitas kindlasti kandideerida.

„Sain sellest teada juulis ja alguses mõtlesin küll, et ei jõua nii lühikese ajaga kollektsiooni valmis,“ meenutas Anne-Mari. „Aga siis lükati kavandite tähtaega edasi ja sõbranna utsitas endiselt, et proovi.“ Nii võttis neiu julguse kokku ja saatiski oma kavandid korraldajatele.

Kui show’l osalejad olid välja valitud, ei teadnud Anne-Mari sellest veel nädala jagu midagi. „Mind ei leitud üles ja alles kümme päeva enne moe-show’ algust sain sellest otsusest teada,“ rääkis rõivadisainist huvituv neiu. „Öeldi, et “lõpuks saime teid kätte ja meil on rõõm teatada, et teil on väga huvitav kollektsioon ja tahame, et võtaksite sellest show’st osa”.“

“Fashion Kick Offil” võisid osaleda 16–26aastased noored, kes nagu öeldud, selgusid varem esitatud kavandite põhjal.

Anne-Mari kollektsiooni idee oli seotud galaktikaga. „Kõik need kleitide pärlid tähistavad tähti, hõbedased jutid on tähevööd ja udukogud. Kleitide tume üldvärv on taeva öökuma,“ selgitas neiu.

Noorel rõivadisaineril oli rääkida lõbus vahejuhtum. „Üks kleitidest pidi maani olema, aga ma ei jõudnud seda enne lavaleminekut valmis teha. Lõikasin siis kääridega lühemaks,“ naeris ta.

Kokkuvõttes jäi neiu üritusega rahule. „Väga tore elamus oli, modellid olid väga head ja mina olin ülirahul,“ kinnitas ta.

Suured plaanid

„Kui ma igal õhtul neid kleite õmblesin, arvasin, et nüüd aitab. Ma enam ei jaksa,“ rääkis Anne-Mari oma ettevalmistustöödest. „Aga nüüd tuleb varsti Rakveres „Hõbetraageldus“ (noorte moe-show-võistlus) ja ma juba valmistun selleks,“ sõnas ta. Anne-Mari kavatseb seal näidata oma järgmist moekollektsiooni, kus neidudele mõeldud rõivaste kõrval näeb meestemoodigi.

Moest huvituv Anne-Mari on kunsti õppinud Pärnu kunstikoolis, Silvia Nõukase kunstistuudios ja õpib õmblemist väikeses õmblemisstuudios nimega Grott. „Sealt sain teada, kuidas neid kavandeid ja lõikeid teha ja õmmelda,“ kõneles ta.

Anne-Mari on võtnud plaani siduda oma tulevik moetööstusega. Juba järgmisel aastal kavatseb ta minna õppima Londoni gümnaasiumi, kus põhisuunaks rõivadisain. „Seal õpetatakse kõike, mida vaja: nii kavandeid tegema kui õmblemist,“ ütles ta. „Kui selle ära lõpetan, tahaksin minna Londonis St. Martinsi kolledþisse, mis on üks Euroopa paremaid. Sealt on paljud kuulsused hariduse saanud,“ tutvustas Anne-Mari Maibach oma lennukaid plaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles