Pärnumaalased käivad aina vähem kontserdil ja muuseumis

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatrimajas vältas eelmisel aastal seitse kuud remont, ­mistõttu anti ­vähem ­etendusi.
Endla teatrimajas vältas eelmisel aastal seitse kuud remont, ­mistõttu anti ­vähem ­etendusi. Foto: Mailiis Ollino

Statistikaameti hiljuti avaldatud andmete järgi on pärnumaalaste kultuuritarbimine viimaste aastatega muutunud, näidates eeskätt langust. Kultuurielus osalenute protsent vähenes Pärnumaal 2015. ja 2017. aasta võrdluses 84,1-lt 80,7ni.

Kõige rohkem käivad pärnumaalased statistikaameti andmetel kinos ja kontserdil – neid üritusi väisas umbes pool siinseid inimesi. Kinokülastajate arv püsis kahe aasta jooksul küll peaaegu endisena, kuid kontsertidel käis 12 protsenti vähem inimesi. Kontserdikülastuste vähenemine paistis silma ­kogu Eestis.

Samuti langes teatriskäijate arv üle viie protsendi võrra ja muuseumikülastajate hulk umbes üheksa protsendipunkti. Pärnu muuseumi arendus- ja turundusjuhi Maarja Padari-Kalliti hinnangul ei ole kohalike klientide vähenemist märgatud, kuid nad ei tee selle kohta eraldi statistikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles