Kutseõppekeskusesse tuleb kaks lätikeelset õpperühma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Vabariigi haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm ja Läti Vabariigi haridus- ja teadusministeeriumi aseriigisekretär Inga Štāle allkirjastasid möödunud nädalal memorandumi, mille eesmärk on avada 2012/2013. õppeaastast Valgamaa kutseõppekeskuses kaks lätikeelset õpperühma.

«Me pole veel lõplikult kokku leppinud, mis erialad avame,» ütles Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek. «Lätlastele pakuvad huvi transpordi ja logistika ning puidutöötlemisega seotud erialad, sest neid Põhja-Läti kutseõppeasutustes ei õpetata. Otsuse üksikasjade kohta langetab mõlema ministeeriumi poolt ellukutsutav töörühm.»

Õppejõud, kes läti õppuritele õpetaksid üldaineid, on Läti-Valgas olemas. Probleemid võivad tekkida erialaõppejõududega.

Just seetõttu ongi Valgamaa kutseõppekeskus esitanud Eesti-Läti piiriülese koostöö programmile projektiidee Läti õpilaste õpetamisest kutseõppekeskuses. Idee järgi oleksid partnerid peale Valgamaa kutseõppekeskuse Valka Kihelkonnanõukogu ja Valmieras tegutsev Vidzeme Kolledž kui piirkonna juhtiv rakenduslik kõrgharidusasutus. Nüüd on projektiideel ka mõlema riigi haridusministeeriumi toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles