Kohus langetab Mikk Segeri süüasjas otsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Pärnu maakohus langetab täna otsuse kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatavale Mikk Segerile.


Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm nõudis kohtuvaidluses Rakverest pärit 23aastasele Segerile üliraskete tagajärgedega liiklusõnnetuse põhjustamise eest reaalset üheksa aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.



Prokurör taotles Segerilt lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmist kolmeks aastaks pärast vangistuse ärakandmist ning talt menetluskulude väljamõistmist üle 80 000 krooni.



Segeri advokaadid Paul Järve ja Rein Laid on seisukohal, et liiklusõnnetuses oli tegemist segasüüga ehk süü juhtunus lasub nii Segeril kui ka kannatanutel, kes keerasid tema juhitud autole peateele ette.



Advokaatide hinnangul olid ka prokuröri süüdistuskõnes ära toodud eksperdiarvamused vastuolulised. Samuti on Seger kaitsjate sõnul kahetsenud ja püüdnud juhtunut heastada.



Kaitsjad palusid kohtul karistuse määramisel arvestada Segeri noorust liiklusõnnetuse toimumise ajal ning seda, et liiklusõnnetus juhtus kogemata. Advokaatide arvates on Segerile prokuröri nõutud karistus ilmselgelt liiga karm.



Seger ütles oma viimases sõnas kannatanutele, et tunneb ennast väga süüdi ning tegi omalt poolt kõik, et seda õnnetust ära hoida.



Seger on eeluurimisel vahi all olnud kuus kuud ning viibib praegu vabaduses 600 000kroonise kautsjoni vastu.



Mullu septembris alanud protsessil tunnistas Seger end kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises täielikult süüdi.



Süüdistuse järgi kihutas purjus Seger 2006. aasta 13. augustil kella 21.30 ajal Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku peateele keeranud Chrysleriga.



Chrysleris olnud 18aastane rallisõitja Tauri Jürioja, tema sisekaitseakadeemias õppinud 22aastane vend Siim Kivisild ja 24aastane Raino Kullamaa hukkusid.



Politsei uurimisandmetel polnud Chrysleri juhil võimalik kokkupõrget vältida, sest auto oli jõudnud vasakpöördelt juba oma sõiduritta, kui suure kiiruse tõttu vastassuunavööndisse kaldunud Honda sellele otsa põrutas.



Lisaks süüdistatakse Segerit ka purjuspäi autojuhtimises 2005. aasta 11. detsembril Tartus Väike-Tähe tänaval, siis tabati mees Volkswagen Golfi roolist.



Kuna Seger oli varem samalaadse rikkumise eest väärteokorras karistatud, algatati kriminaaluurimine ja noormees saadeti kohtu ette. Paraku jõudis ta veel enne protsessi algust taas purjuspäi autorooli istuda ning Pärnumaal üliraske õnnetuse põhjustada.



Karistusseadustik näeb kahe või enama inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest ette kuni 12aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles