Mikk Segerit ootab seitse aastat vangikongi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Segeri kohtuotsuse ettelugemist jälgisid kõik suuremad kkohalikud ja üle-eestilised meediakanalid.
Mikk Segeri kohtuotsuse ettelugemist jälgisid kõik suuremad kkohalikud ja üle-eestilised meediakanalid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus mõistis kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatud Mikk Segerile karistuseks seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse reaalse vangistuse, millest kuus kuud on Seger juba eeluurimise ajal ära kandnud.


Lisakaristusena võttis kohus Segerilt ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. Lisakaristus laieneb kogu põhikaristuse kandmise ajale ja samuti kohaldatakse seda kolme aasta jooksul pärast põhikaristuse kandmist.

Menetluskuludena mõistis kohus Segerilt välja 69174,60 krooni.

Kannatanute tsiviilhagid jäeti lahendamiseks tsiviilkohtupidamise korras.

Süüdistuse kohaselt sõitis 2002 aastal alkoholijoobes autoroolist tabatud ja selle eest kustumata karistust omanud Seger 13. augustil 2006, olles taas alkoholijoobes, endale kuuluva Honda Civicuga Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel Vändra vallas Kalmaru küla ristmikul lubatud sõidukiirust ületades vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku peateele vasakpööret lõpetava sõiduautoga Chrysler Vision.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid kohapeal Chrysleris olnud 1988. aastal sündinud Tauri, 1984. aastal sündinud Siim ja 1982. aastal sündinud Raino.

Segeri autos kaasreisijana viibinud 1986. aastal sündinud Kristi sai elule ohtlikke tervisekahjustusi. Kriminaalasjale oli liidetud ka Segerile esitatud süüdistus 11. detsembril 2005. aastal Tartus alkoholijoobes sõidukijuhtimise kohta.

Tänase kohtuotsuse vaidlustamisest saavad menetlusosalised kohtule teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.

Apellatsioon kohtuotsusele tuleb esitada 15 päeva jooksul alates päevast, mil pooltel on võimalik kohtuotsusega tutvuda.

Segeri advokaat Paul Järve ei osanud öelda, kas kohtuotsus kaevatakse edasi. „Vara on midagi öelda. Täna loeti ette kohtuotsuse resolutiivosa.  Pikema otsusega tuleb tutvuda,“ ütles Järve.

Pikaks ajaks vangi mõistetud Seger ei soovinud kohtuotsust kommenteerida ja ei vastanud ühelegi saali kogunenud ajakirjanike küsimusele.

Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm nõudis Segerile korduvalt alkoholijoobes autojuhtimise ja kolme hukkunuga avarii põhjustamise eest üheksa ja poole aasta pikkust vangistust.

Tamm ütles, et suure tõenäosusega prokuratuur kohtuotsust edasi ei kaeba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles