Kõige rikkam pärnakas asub alles 172. kohal

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Pihelbu.
Juhan Pihelbu. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eilse Äripäeva avaldatud rikaste top-500 näitab, et Pärnumaal teenitakse küll miljoneid, kuid 100 kõige rikkamat eestlast eelistab elada mujal.

Pärnumaal ehitab Eesti rikkuselt neljandale mehele Toomas Annusele (vara väärtus Äripäeva hinnangul 149 miljonit eurot) kuuluv Merko Ehitus, siin sõidavad rikkuselt viienda inimese Marcel Vichmanni (110,2 miljonit) bussid ja rongid. “Peamine kullaauk asub Pärnus: ta on sealse sadama omanik,” kirjutab leht rikaste edetabelis 17. kohal asuva Rein Kilgi (63 miljonit) kohta.

Pärnakaks võib aga pidada alles 172. kohal asuvat Juhan Pihelbut (11,5 miljonit), kes on üks Kilgi kaasomanikke Pärnu sadamas. Teine kaasomanik Mati Einmann (10,6 miljonit) asub Eesti rikaste edetabelis 186. kohal.

Tähelepanuväärne on Pihelbu, Einmanni ja teiste tabelisse mahtunud pärnakate vara väärtus. Kui Eesti rikkaimal inimesel Hillar Tederil ulatub see 383,5 miljoni euroni ja esisada lõpeb 19,3 miljoniga, siis ainult Pihelbu ja Einmanni vara väärtuseks hindab Äripäev üle kümne miljoni ja kõigil ülejäänud jõukatel pärnakatel jääb see alla selle.

Port Arturi kaubamaja kaasomaniku Viljo Vetiku (9,8 miljonit) leiame 202., Härma kaubahoovi omaniku Einar Keldri (8,2 miljonit) 237. kohalt. Hotelli Strand omanik Egon Elstein on 283. kohal ja tema vara väärtuseks hindab ajaleht 6,7 miljonit eurot.

Eston Ehituse Nordeconile müünud Ivo Aulik (5,7 miljonit) on 342., Metsagrupi omanikud Toomas Aab (5,1 miljonit) 382. ja Urmas Rahnel (4,8 miljonit) 411. kohal.

Reideni suurim omanik Arvo Suppi (4,7 miljonit) platseerus 418. kohale ja tema vara väärtuseks hindab Äripäev 4,7 miljonit. Pärnakate nimekirja lõpetab Catweesi üks omanikke Margus Kangur 3,8 miljoniga, jäädes rikaste edetabelis 498ndaks.

Inimeste vara väärtuse hindamiseks on Äripäev võtnud firmade raamatupidamisväärtuse ja liitnud sellele viiekordse 2009.–2010. aasta keskmise kasumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles