Galerii: Mihkli pidas Mihkli laata, juba 30. korda

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmises Koonga vallas Mihkli külas kiriku kõrval paiknev laadaplats mahutab kõik kaubelda soovijad, aga mõni saabus korraldaja Merike Pikkmetsa ütlust mööda juba nädal tagasi telkima, et parem paik hõivata.

Pikkmetsa kinnitusel oli laupäeval peetud laadal nii kauplejaid kui ostjaid juba hommikust saati nii palju, et laadaplatsil valitses täielik hullumaja. Ta pakkus, et juubelilaada külastajate arv ületas senise rekordi ehk 10 000 inimese piiri. „Hommikul vara on juba tohutu mass rahvast, nii külastajaid kui müüjaid,“ kõneles ta.

Inimesi täpselt üle ei loetud, aga parkinud masinate järgi võib umbkaudset külastajate hulka aimata, autosid oli 2400. Plju rahvast tuli jalgsi ja jalgratastega.

Pikkmets on laata korraldanud aastast 2000. Esimesed laadad toimusid Koonga külanõukogu eestvedamisel. Siis riigikord muutus ja vallavalitsuseski leidus inimesi, kes traditsiooni jätkasid. 2004. aastast loodi kultuuriselts, mis nüüd laata korraldab ja tänavu kokku juba 30. korda.

Ilm oli Mihklis pilvealune, aga Pikkmetsa jutu järgi kauplemiseks sobiv. Reede õhtul oli apsakas, nimelt lõi välk alajaama sisse ja trafo läks puruks. „Olime paanikas siin. Alustasime pauguga, mis tuli taevast ja õhtul teeme ise pauku, lõpetame laada ilutulestikuga,“ jutustas ta.

Õigupoolest algas üritus juba reede õhtul Mihkli kihelkonna päeva tähistamisega. Nagu igal aastal toimus laadaeelsel õhtul kirikus kontsert. Seekord esines The Ilves Sisters. Neid tuli vaatama-kuulama 350 inimest. “Vana kirik ei tahtnud rahvast ära mahutada. Kontsert ise on väga võimas,” jagas Pikkmets muljeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles