Kuidas arvestab oma kasumit Eesti Post?

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tihtilugu leiame oma postkostist erinevaid reklaame, ka selliseid, kus juures kupong täitmiseks ja saatmiseks firmale, kelle kliendiks me soovi korral hakkame ning kupongil on ka teade, et postitamisel seda "Ei margistata. Postikulu tasutud..." (selle firma poolt, kes meid kliendiks värvata üritab).

Ka Eesti Energia saadab selliseid kirju, et näidukaart Eesti Energiale saata uue arvestinäiduga.

EE poolt saadetavate näidukaartide saatmisel on selge, et klient tarbib seda teenust, sest ta saadab igas kuus oma arvestinäidu.

Aga palju on ikkagi erinevaid kataloogide reklaame, küsitlusi ning mida iganes ning kupongidel on teade, et postitamisel pole vaja seda margistada, sest postikulu on tasutud selle eest.

Üsna veendunud võib olla selles, et paljud sellised reklaamid lendavad lihtsalt prügikasti või katlamaja ahju ning need kupongid jäävad ju Eesti Posti postkontoritest läbi käimata ning seega see "tasutud" teenus jääb tarbimata- kasutamata. Kas Eesti Postis käib mingi arvestus ka, et kust maalt need "tasutud" kupongid läbivad Eesti Posti  ja kust maalt mitte. Eeldan, et paljud firmad on sõlminud EPga vastava lepingu.

Tasuta lõunaid ju pole ning kui inimene tellib EP kaudu kaupa, siis maksab ta postikulu ning ilmselt see "ei margistata" osa läheb maksma siiski tellijal ja seda mitte vähe.

Huvitav oleks teada aga seda, et kas need kupongid mis lennutatakse prügikasti ilma Eesti Posti teenust tegelikult kasutamata, on ka  Eesti Posti poolt arvestatud kui "tasutud" teenus? Või on see postiteenusega seonduv värk lihtsalt moe pärast kirjas kupongil?

Iga aasta teeb Eesti Post kokkuvõtteid EP kaudu saadetud kirjadest, aga kas seal arvestuses on sees vaid tembeldatud kirjad või ka need prügikasti reklaamkupongid, mis postitemplit ei läbi, kuigi need on "postikulu tasutud" kirjad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles