Pärnu meeskonnad lõpetasid MMi esikümnes

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistrivõistlustel kulda, hõbedat ja pronksi võitnud Sugari meeskond pidi selle aasta MMil leppima seitmenda kohaga.
Euroopa meistrivõistlustel kulda, hõbedat ja pronksi võitnud Sugari meeskond pidi selle aasta MMil leppima seitmenda kohaga. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Avamerepurjetamise maailmameistrivõistlustel Hollandis Haagis võitis Hiiumaa Dago klubi meeskond jahil Olympic pronksmedali. Pärnu jahtklubi lipu all seilavad Sugar ja Katariina II lõpetasid nädala kestnud regati vastavalt seitsmendal ja üheksandal kohal.

B-klassis kuulus kaksikvõit Norra purjetajatele: kulla teenis Claus Landmarki Santa ja hõbedale tuli Torkjel Vallandi White Shadow. Kolmanda koha vääriliselt seilas Tiit Vihuli Olympis Hiiumaa Dago jahtklubist. Mati Sepa Premium pidi leppima 13. kohaga.

C-klassis tuli 49 konkurendi seas maailmameistriks Gideon Messinki meeskond jahil J Lance 12 Prantsusmaalt, järgnesid sakslase Kai Marese Immac Fram ja rootslase Patrik Forgsgreni Team Pro4u. Ott Kikkase Sugarit roolis Sandro Montefusco Itaaliast, soote sättisid saarlane Siim Ots, pärnakad Karl-Robert Trink ja Marjaliisa Umb ning itaallased Paolo Bucciarelli, Paolo Montefusco ja Matteo Polli.

Katariina II pardal purjetasid Aivar Tuulbergi juhendamisel Karl-Hannes Tagu, Jaan Akermann ja August Luure Pärnust, Peter Šaraškin ja Henri Lepik Tallinnast, Kevin Grass Saaremaalt ning Lorenzo Bodini Itaaliast.

Sven Nuutmanni Eesti Meedia ST lõpetas MMi 15. kohal, Harles Liivi My Car oli 24 ja Alar Volmeri Directo 35.

„Kõige suuremaks takistuseks kõrgemaid kohti püüda kujunes hoolimata paljude meeskondade valdavalt heast sõidust tänavuse MMi punktiarvestus, kus kahest avameresõidust teise sõidu punktid korrutati koefitsiendiga kaks ja selle tulemus ei kuulunud koondtulemusest mahaarvamisele,“ selgitas Eesti jahtklubide liidu pressiesindaja Piret Salmistu. „Eestisse tuli viimati avamerepurjetamise MMi medal 2014. aastal, kui Kalevi jahtklubi meeskond jahil Forte Jaak Jõgi juhtimisel tõi Kielist maailmameistritiitli. Esikümnes on Eesti jahid ORC-klassi MMidel olnud aga aastaid ja Euroopa meistrivõistluste poodiumikohad on pea iga-aastaseks saanud.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles