Seitse surmalõksu said päevaga betoonkatte

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile haigutas Leola tänav 65 kinnistul seitse lahtist kaevu, kuid tänu omaniku kiirele tegutsemisele on ohuallikad nüüdseks kinni kaetud.
Üleeile haigutas Leola tänav 65 kinnistul seitse lahtist kaevu, kuid tänu omaniku kiirele tegutsemisele on ohuallikad nüüdseks kinni kaetud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi endise metsakombinaadi territooriumile harilik inimene naljalt ei satu ja  ongi parem, sest mahajäetud kinnistu juurde viiva teeraja kõrval haigutas alles äsja seitse lahtist kaevu.

Viljandi piiri läheduses paiknevat kohta, mille aadress on Leola tänav 65, pole kerge leida. Selleks tuleb minna mööda Decora sisustuskaubamaja ja Day Offi vabaajakeskuse vahelist asfalteeritud teed ning jätkata liikumist ka siis, kui lõpeb must teekate ja algab porine rada.

Vikerkaare tänava taga orus asuvate aialappideni viiva tee ääres on paremat kätt kõigepealt reklaamibüroo DAG ja seejärel vana metsakombinaadi tagahoov. Kui esimesena nimetatud alale minekut takistab korralik metallaed, siis kombinaadi territoorium pole sellest küljest taraga piiratud.

Poriselt teelt läheb tühja ja lagunenud hoone juurde paksu heina sisse tallatud rajake. Vasakule sellest jääb puitkonstruktsioon ja paremale kaev, mille suu veel üleeile möödujale vastu haigutas. Kohe enne seda, maapinnast kõrgemale ulatuva rakkega kaevu kõrval oli veel kaks samasugust avaust, kuid need surmalõksud ei paistnud heina seest välja.

Endise metsakombinaadi tagahoovis võis kokku lugeda seitse katmata kaevu. Neli betoon­äärisega avaust paiknevad kohe metallkonstruktsiooni vastas, kaks samasugust ja üks pisut teistsuguse väljanägemisega auk on paar meetrit eemal. Mõnesse neist piiludes oli näha, et sissekukkujat oodanuks kolme meetri jagu vaba langemist, enne kui ta prügisesse vette maandunuks.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti spetsialist Kaidi Braun sai kõrvalises kohas varitsevatest lõksudest teada üleeile «Sakala» reporterilt.

«Vau!» oli Brauni esimene reaktsioon, kui ta kuulis, et kinnistul on koguni seitse lahtist kaevu. Ta käis kohe pärast seda Leola tänaval ja tõdes, et nii tõsise juhtumiga pole ta linnaametnikuna seni kokku puutunud.

«Olukord on seal tõepoolest üliohtlik,» lausus ta teisipäeval ning lisas, et õnneks ei asu kinnistu käidavas kohas.

Leola tänav 65 kinnistu kuulub kinnisvaraga tegelevale aktsiaseltsile Raidano, mille juht on ärimees Raivo Riisa. Nii nagu linnaametnikule, tulid lahtised kaevud ka omanikule suure üllatusena.

«Ma pole seal mitu aastat ise käinud,» tunnistas ta teisipäeval, kui ajakirjanikult ohuallikate kohta kuulis ning lubas Riisa kaevud võimalikult kiiresti kinni katta. Ta pidas oma sõna: kolmapäeva pärastlõunaks olid avaustele veetud betoonplokid. Töömeeste kohalkäimist meenutasid heinas ka suure auto jäljed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles