Pärnu sõudjad on Baltikumi parimad

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annabel Aron (vasakult teine) ja Grete Alttoa krooniti 500 meetri distantsil Baltikumi parimateks. Varsti stardivad pärnakad noorte MMile.
Annabel Aron (vasakult teine) ja Grete Alttoa krooniti 500 meetri distantsil Baltikumi parimateks. Varsti stardivad pärnakad noorte MMile. Foto: Roman Lutoškin

Läinud nädalavahetusel selgusid Pärnu jõel Balti meistrid, ent kohalikud sõudetipud ei startinud. Sellegipoolest tõi suvepealinna noorem põlvkond nii Pärnu sõudeklubist kui Kalevi sõudekeskusest kastanid tulest välja.

Reedel sõideti klassikalisel, 2000meetrisel rajal, laupäeval läbiti 500 meetrit.

Liisu Mitt ja Nora Küüts krooniti Baltikumi meistriteks naiste paarisaeru kahesel ning tartlaste Leena Katteli ja Kristel Tohu abiga roolijata neljapaadil mõlemal distantsil. Meeste roolijata neljasel riputati mõlemal päeval kuldmedal kaela Elar Jaaksonile ja Arnold Sanglepale.

Tallinlase Martin Kivilo abiga võitis Margus Kodasma meistritiitli meeste paarisaeru kahepaadil nii klassikalisel kui sprindidistantsil.

Meeste roolijata neljasel seljatasid Sten Villmann, Martin Kaljuste, Tristan Lasn ja Daniel Liik pikemal ja lühemal maal kõik konkurendid. Meeste paarisaeru nelik Marko Laius, Johann Poolak, Rain Harjus, Martin Rahuoja tuli Baltikumi meistriks nii reedel kui laupäeval.

Neidude paarisaeru duo Annabel Aron - Grete Alttoa krooniti 500 meetri distantsil ajaga 1.43,6 Baltikumi parimaks. Veteranide roolijata kvartett – Ingrid Võsu, Rita Maier, Juhan Paalo, Rein Põlluste – võitis 500 meetril.

Meistrivõistluste riikide punktiarvestuses kindlustas esikoha 101 silma kogunud Eesti, järgnes Läti 74 ja Leedu 47 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles