Söögikohad ja lokaalid, mis on avatud vaid suvel: suurim sõber on päike

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Laidna on kokakunsti praktiseerinud nii Sitsiilias kui näiteks Jamie Oliveri restoranis Perthis Lääne-Austraalias. Mona ahi pärineb aga Kreekast.
Kerli Laidna on kokakunsti praktiseerinud nii Sitsiilias kui näiteks Jamie Oliveri restoranis Perthis Lääne-Austraalias. Mona ahi pärineb aga Kreekast. Foto: Lilli Tölp

Vanalinna kooli vastas tervitab teid pagari riietuses mees. Leitsakuga on tunda kerget hot dog’i-lõhna ja tekib tunne, nagu keset Pärnut asuks väike Ameerika. Roland Bachmann küpsetab usinalt vahvel-dog’e (tiku otsas Frankfurdi vorstike, ümber vahvel) ja burgereid.

Noormehel tuli toitlustuskäru idee filmidest. “Olen näinud, et Ameerikas on tänavatel sellised toitlustuskärud ja mõtlesin, et tahaks endalegi,” jutustas Bachmann. Euroopast ta niisugust ­käru ei leidnud, vaid pidi tellima Hiinast. Enne veendus Bachmann, et käru vastaks Euroopa Liidu nõuetele. Tellimisest esi­mese müügipäevani kulus pool aastat ja tema andmeil läks toitlustuskäru kõigi lisadega maksma ligemale 5000 eurot. Raha kogus pärnakas väga nutikalt: endise pottsepana ehitas ta kamina, ­mille vahetas metsa vastu, metsa omakorda raha vastu.

Vahvliretsept on pärit ­Nõukogude Liidust. Seda retsepti õpetati vene ajal pagaritele-kondiitritele. Roland Bachmann

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles