Eesti esiaerutaja teeb sporti valu pärast

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep ­Karlson naudib sportlaseametit, isegi kui ­tuleb pikalt ­kodumaalt ja kaaslasest ­eemal olla.
Joosep ­Karlson naudib sportlaseametit, isegi kui ­tuleb pikalt ­kodumaalt ja kaaslasest ­eemal olla. Foto: Erakogu

Eesti viimase viie aasta edukaim aerutaja, Pärnu kanuumees Joosep Karlson rändab võistlushooajal ühest riigist teise ja Maarjamaale ei satu just tihti. Ta luges kokku, et sel hooajal on ta vähemalt 100 päeva kodumaalt eemal olnud.

23aastane Karlson tutvus meelisalaga neljandas klassis toonases Pärnu Koidula gümnaasiumis, kui kehalise kasvatuse asendusõpetaja Tiina Hodakov kutsus ta trenni.

“Läksin sügisel, kui vesi oli ­juba külm ja rohelisi ei lastud vee peale. Paar–kolm nädalat pidasin vastu. Valdavalt olid jooksu- ja jõusaalitreeningud, mis mulle väga ei meeldinud, kuna olin ülekaaluline ega jõudnud joosta. ­Lõbusam tundus sõpradega õues olla, rumalusi teha,” meenutas Pärnu aerutamisklubi sportlane. “Paar kuud läks mööda ja olin tagasi. Siis olin esimene, kes trenni jõudis, ja viimane, kes ära läks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles