Galerii: Raekülas andis aprikoosipuu esimese saagi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui läinud aastal sai Priit Kaja oma Pärnus Tormi tänaval asuva kodu aiast virsikuid, siis tänavu üllatab aprikoosipuu, mis esimest korda saaki annab.

Kaja kõneles, et vilja kandma hakanud puu on viis–kuus aastat vana. Hoolimata noorest east on sel kõrgust kolm meetrit. Kaja ei oska arvata, kas puu on oma täiskõrguse juba saavutanud.

Mullu andis saaki teine aias kasvav eksootiline viljapuu: virsikupuu. See kandis tänavugi küllalt hästi, ent mõnevõrra vähem kui mullu. Virsikute hooaeg on Kaja ütlust nööda praeguseks juba läbi, aga aprikoosid just nüüd valminud.

Nii virsikuid kui aprikoose tarbib Kaja värskelt, moosi või muud konservi ta neist ei keeda. „Värskelt on hea, juba jagame” sõnas ta, et sõbrad-tuttavadki said oma osa.

Kui virsikud jäid poes müüdavatega võrreldes veidi väiksemaks, valmisid aprikoosid Kaja kirjelduse järgi niisama suureks kui lõunamaised viljad, mida supermarketi letil näha võime ja maitsevad magusalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles