Toomas Alatalu: Teistsugune arvamus ja russofoobia

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russofoobsete Eesti kodanike nimekiri valmis Vene välisministeeriumis tihedas koostöös saatkonnaga Tallinnas ja muude “ekspertidega”.
Russofoobsete Eesti kodanike nimekiri valmis Vene välisministeeriumis tihedas koostöös saatkonnaga Tallinnas ja muude “ekspertidega”. Foto: Denis Sinyakov

Poliitik, politoloog, ajakirjanik ja õppejõud Toomas Alatalu leiab, et Venemaa koostatud Eesti “russofoobide” nimekiri on paljuski president Toomas Hendrik Ilvese nägu.

Olin parasjagu Münchenis teel Sardiinia Smaragdirannikule, kui Eesti välisministeeriumist anti teada, et olen 20 “eriti russofoobselt häälestatud Eesti poliitikute ja ühiskonnategelaste” ­nimekirjas, kellel keelati sisenemine Venemaale.

Rahvusvaheliste suhete eksperdina võtsin seda üllatusena, sest suurest poliitikast loobunud pensionärid jäävad harilikult niisugustest diplomaatilistest mängudest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles