Konkurents lõi tunnustatud puitmajatootjal jalad alt (3)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallavanema Karel Tölbi ja Raiko Gustavsoni (paremal) ­selja taha jääv Pärnu Log Homesi tootmishoone on praeguseks müügis.
Häädemeeste vallavanema Karel Tölbi ja Raiko Gustavsoni (paremal) ­selja taha jääv Pärnu Log Homesi tootmishoone on praeguseks müügis. Foto: Urmas Luik

Uulu tööstus­alal tegut­senud puit­majade tootja OÜ Pärnu Log Homes, mille juht Raiko Gustavson pälvis tunamullu puitmajaliidu tunnustuse, on likvideerimisel ja tehasehoone müügis. Eestis on praegu raskustes nii mõnigi puitmajatootja, ent valdkonna spetsialistid leiavad, et tegu on turu loomuliku tsükliga ja midagi erakorralist ei toimu.

Palkmajatootja Pärnu Log ­Homesi põhiklientuur pärines ­Norrast, Rootsist ja Soomest. Ettevõtte mullune käive langes aga poole võrra, 700 000ni. Pea miljoni euro jagu kahaneski müük just väljapoole Euroopa Liidu riike (Norra pole ELi liige, S. M.). Firma jäi pisut üle 150 000 euroga kahjumisse, tunamullune kasum ulatus neil ligemale 60 000ni.

Puitmajatootjate liidu juht Lauri Kivil seletas, et eksport Norrasse on aastaid suurenenud, kuid vähenes mullu esimest korda. Konkurents on seal kõva ja eestlased pole ainsad, kes mõistnud, et Norraski tahetakse puitmaju osta. Teiseks muutus Norra krooni suhe eurosse, misjärel kallines norrakale eurot kasutavate riikide toodang.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles