Kaks korraga tehtud väljakutset panid päästjad rakkesse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet.
Päästeamet. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kaks häirekeskusele peaaegu samal ajal tehtud väljakutset panid eile hilisõhtul Pärnu päästjad rakkesse.

Kell 22.21 sai häirekeskus teate maastikupõlengust Tori vallas Eametsas. Teataja sõnutsi oli maastikul suur tulekahju ja palju suitsu. 

Päästjad leidsid eest heinarullide lähedale puuhunnikutest tehtud 100ruutmeetrise lõkke. See on väga ohtlik, eriti praegusel suure tuleohuga ajal. Niisiis kustutasid päästjad lõkke. „Eeldatavasti põletati koristustööde käigus tekkinud puitu,” lausus Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja.

Teistest pisut hiljem olukorda julgestama tulnud Pärnu komando üks põhiautodest jõudis sündmuspaigal olla kuus sekundit, kui meeskond Ehitajate tee ja Papiniidu silla kaudu Raeküla poole edasi kiirustas.

Valvepressiesindaja selgitas, et Eametsas oli olukord kontrolli all. Kui uut väljakutset poleks tulnud, läinuks edasi rutanud meeskond nähtavasti tagasi komandosse.

Kell 22.43 sai häirekeskus teate, et Raeküla suunast tuleb suitsu. Päästjad leidsid ühest Raeküla hoovist põleva rehvihunniku ja kustutasid selle. Valvepressiesindaja teatel ütlesid päästjad hoone omanikule, et rehvihunnik tuleb hoone juurest ära viia. Miks rehvid põlema läksid, teevad uuel nädalal kindlaks menetlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles