Motosportlased võitsid Jaanikese krossil kolm auhinda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti motospordiföderatsiooni litsentsiga sõitev pärnakas Genry Arras teenis Jaanikese krossil B-klassis kolmanda auhinna.
Läti motospordiföderatsiooni litsentsiga sõitev pärnakas Genry Arras teenis Jaanikese krossil B-klassis kolmanda auhinna. Foto: Rauno Kais

Motokrossi Eesti TOP200 võistlussarja seitsmendal etapil kihutas Valga külje all Jaanikese rajal 134 sportlast ja paremus selgus kaheksas arvestuses.

MX Open A klassi avasõidus pääses Jan Jakobson (Sõmerpalu MK) kiiresti liidriks ja hoidis edu võiduka lõpuni. Teisena finišeerinud Andero Lusbo (Kagu MK) kaotas võitjale sekundiga ja kolmandana ületas lõpujoone Vjacheslav Golovkin Venemaalt. Teist sõitu juhtis alguses mõne ringi Golovkin, kuid siis möödus temast esmalt Jakobson ja sõidu lõpus vahepeal kukkunud Lusbo.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi maksimaalse 50 punktiga Jakobson, talle järgnesid Lusbo 44 ja Golovkin 40 silmaga.

B-klassis võttis etapivõidu Marttin Poljakov (Kagu MK), kes oli kummaski sõidus teine. Teiseks tuli avasõidu võitnud, kuid teises viienda koha saanud Kermo Uue (MK AEX) ja kolmanda auhinna teenis sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud Pärnu noormees Genry Arras (Yamaha).

C-klassis olid kolm kiiremat Hardi Prans (Sõmerpalu MK), Rasmus Lehter (Valga MK) ja Kaarel Aamer (Motoextreme). D-klassis võidutses Jaanikeses Kevin Mõts (Sõmerpalu MK), teiseks tuli Pärnu motoklubi võidusõitja Mairo Soomets ja kolmandana lõpetas Simmo Kikas (Kagu MK). E-klassi arvestuses oli parim Fredi Kostikov (Kohila MK), teise koha sai Raimo Kagarov (MK Freedom Feelers) ja kolmas oli Kalmer Jürimäe (Suzuki Team).

Naiste arvestuses oli taas kiireim noor venelanna Lybov Leontyeva (Narva MK), kes võitis mõlemad sõidud. Teiseks tuli Teele Raja (HRC Eesti Racing Team) ja kolmanda auhinna vääriliselt kihutas Jaanikese krossil Loree Roots Pärnu motoklubist.

TOP200 karikasarja järgmine etapp sõidetakse 11. augustil Järva-Jaanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles