Hobusemehed plaanivad kultuurset õllepidu

Raavo Raadik
, Eesti Hobusekasvatajate Selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria talus toimuva “Oktoobervesti” korraldajad lubavad kultuurset õllepidu.
Maria talus toimuva “Oktoobervesti” korraldajad lubavad kultuurset õllepidu. Foto: Erakogu

Homme peetakse Pärnumaal Tõstamaa vallas Maria talus maha esimene selle sügise õllefestival Eestis, üritusel “Oktoobervest” pannakse rõhku õllekultuuri tutvustamisele ja kultuurilisele meelelahutusele.

Sügispeol esitavad rahvalikke õllelaule puhkpilliorkester, Audru Jõelaevanduse Punt ja pasunapoisid Estonia teatri trompetisti Priit Aimla juhtimisel.

Festivali korraldaja, Maria talu peremees ja Eesti hobusekasvatajate seltsi raskeveohobuse kasvatajate haruseltsi juhataja Enn Rand ütles, et õlu ja hobusemehed sobivad ilusasti kokku. Osaliselt seetõttu mõte korraldada just selline üritus sündiski.

“Tänavu me hobustele eriti suurt rõhku veel ei aseta, kuid juhul, kui ettevõtmine korda läheb, rakendame tuleval aastal hobuse juba kindlasti õllevaadi ette,” ütles ta.

Rand täpsustas, et korraldajad ei soovi luua veel üht labast joomapidu, festivali rõhk on õllekultuuri tutvustamisel. “Esinejad esitavad peamiselt rahvalikke õllelaule, toimuvad mängud ja võistlused auhindadele,“ lausus ta.

“Oktoobervesti” õhtujuht Ado Kirsi lisas, et muusikaline pool festivalil on tõesti mitmekesine ja esitatakse just rahva poolt armastatud muusikat.

“Pasunakoori Õnn Tuli Õuele 87aastane solist Valter Rull esitab Artur Rinne kuulsaks lauldud lugusid, Bierbrauchen und Bratwurst Blechblaser, mis on osalenud samalaadsetel üritustel mujal Euroopaski, mängib Priit Aimla eestvedamisel rahvalikke õllelaule ja loomulikult proovime Audru Jõelaevanduse Pundiga külaliste meeleolu üleval hoida,” kirjeldas Kirsi.

Õhtujuhi sõnade järgi toimub “Oktoobervest” iga ilmaga, vihma ja lörtsi külalised kartma ei pea. “Maria talus on hulga inimesi mahutav katusealune, seega vett kellelegi pähe ei saja. Sooja eest hoolitsevad aga talus pakutavad hõrgutised,” sõnas Kirsi. “Traditsioonilised õllekõrvased liha ja kapsas on ju energiarikkad ning eks tantsu löömine kütab samuti inimesed mõnusalt soojaks.”

“Oktoobervesti” kohta leiab lähemat teavet Maria talu kodulehelt internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles