Tsiklitel tähesõidud Pärnusse 2.

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti motoklubi Pärnu osakonna tähesõidu kontrollkaardi blankett.
Eesti motoklubi Pärnu osakonna tähesõidu kontrollkaardi blankett. Foto: Olaf Esna erakogu

Eesti motoklubi (EMK) Pärnu ­osakonna ava­väljasõit korral­dati 1937. aastal 6. mail. Supeluse tänava maja nr 7 juurest (Tervise klubi) läbi Vilmsi (Nikolai), Kalevi (Rüütli), Aleksandri (Vanapargi) ja Riia maantee Uulu.

EMK ühine väljasõit viis Türile 13. juunil, kui toimus klubi osakondade vaheline võrkpallivõistlus, millest pärnakadki oma meeskonnaga osa võtsid.

4. juulil oli pärnakate omavaheline tähesõit. Start ja finiš poeglaste gümnaasiumi õuel. Kontrollpunktid paiknesid Kilingi-Nõmmel, Abjas, Viljandis ja Vana-Vändras. Kogu distantsi pikkus oli 232 kilomeetrit ja mootorratturi osavõtumaks kolm krooni. Startimisel oli igal võistlejal 1000 punkti. Kontrollpunkti hilinemine või varem ­kohalejõudmine andis kümme trahvipunkti. Võitis see, kellelt kõige vähem punkte maha arvati. Programmis oli ka omavaheline jõukatsumine takistussõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles