Juhtkiri: Auto on Pärnus tülikas

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes rannale lähemale tahab parkida, peab varem kohale sõitma.
Kes rannale lähemale tahab parkida, peab varem kohale sõitma. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus ei pea liiklema autoga. Esiteks: iial ei või teada, kus on mõni järjekordne tänav üles kaevatud, sest eriti just võõras ei aja kohalikus lehes tänavainfos näpuga järge. Selles mõttes on põhjust võtta õppust tartlastelt, kes kandsid kõik selle aasta suured teetööd varakult kaardile ja andsid selle linnakülalistele mõeldes aegsasti välja. Väga hea ja põhjalik, peale suuremate tee-ehituste on kirjas pindamistööd asfaltkattega tänavatel, kruusateedel rajatavad tolmuvabad katted, kõnniteeremondid ja muud suuremad tööd linnaruumis.

Teiseks on tuumik-Pärnu endiselt nii väike, et igale poole jõuab omil jalul või jalgrattaga. Tänavusest rahvarohkusest hoolimata ei ole küll märganud, et kesklinnas oleks kõik rendirattad välja laenutatud. Ikka leiab endale kaherattalise ajutise sõbra. Tahaks näha, et uues bussijaamas käiks vilkam jalgrattakultuuri arendamine.

Ühest tänase lehe uudisloost jääb aga silma, et isegi rannapiirkonnas polevat autole parkimiskoha leidmine nii keeruline kui jalgrattale. Milles asi, kas meil on liiga vähe jalgrattahoidikuid? Selge on see, et rattureid on linnapildis rohkem, sest nii on Pärnut lihtsam avastada ja oled oma liikumisteekonna valija ning aja peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles