Laste ülekaalulisuse vastu koostööga

Sirje Potisepp
, toiduliidu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. Foto: Teadmata

Eesti laste ülekaalulisus on probleem, mille vastu võitlemisel vajame strateegilist ja läbimõeldud koostööd. Sellesse peaksid võrdselt panustama nii riik, lapsevanemad kui toidutööstused, et tagada rahva toitumis- ja liikumisharjumuste muutumine tervist toetavamaks juba lapseeast.

Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Teadmata

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) laste rasvumise seire hiljuti avaldatud tulemustest selgus, et laste ülekaalulisus teeb muret enamikus Euroopa Liidu riikides. Eestis on uuringu andmetel ülekaaluline või rasvunud iga neljas esimese klassi laps. Selle probleemi teadvustamine ja lahendamine peaks olema meie kõigi eesmärk. Seda enam, et laste ülekaalulisuse vastu võitlemisel vähendame juba eos nende riske sattuda tulevikus silmitsi eri tervisehädadega. Nii tagame omakorda tervema rahvastiku.

Just seepärast pühendasime mõni aeg tagasi toiduliidu korraldatud tasakaalustatud toitumise konverentsil laste toitumisele ja ülekaalulisusele mitu ettekannet. Vajame avalikkuses rohkem selleteemalist diskussiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles