Galerii: Pärnu muusikafestival on täies hoos

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksas Pärnu muusikafestival on toonud nädalaks suvepealinna maailma tippmuusikud, nende seas pianist Elisabeth Leonskaja, kes ei pea paljuks homse Eesti Festivaliorkestriga soleerimise kõrval kaasa lüüa – nii eile kui täna – kammerkoosseisudeski.

Avakontserdil esitas Tallinna kammerorkester Neeme Järvi juhatusel muu hulgas Heino Elleri viis pala keelpilliorkestrile ja Rudolf Tobiase nokturni. Solistina astus üles Eestit sel aastal Eurovisioonil esindanud Elina Nechayeva. Rahvas plaksutas seistes ja ovatsioone jätkus kauaks.

Paavo Järvi taktikepi all teeb kontserdimajas proove Eesti Festivaliorkester, keda kontserdimaja laval näeb juba homme õhtul, kui maailma esiettekandele tuleb Jüri Reinvere uudisteos “... ja väsimus õnnest nad tantsima viis“ .

Eile õhtul astusid EFO muusikud üles eri kammerkoosseisudes Järvi akadeemia galal. Tänane õhtu on oma kahe kontserdiga pühendatud 100aastasele Eestile ja kontserdimaja lava laevad oma energiaga Eesti heliloojate muusika ning Kristjan Järvi oma sõpradega, kelle seas on Kristjan Randalu, Sander Mölder, Kadri Voorand, Liisi Koikson, Jaak Sooäär, Andre Maaker ja Heigo Rosin.

Pärnu muusikafestival annab taas avaakordi Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkestri välisturneele. 13. augustil astub EFO Eesti esimese orkestrina üles maailma kõige mainekamal klassikalise muusika festivalil BBC Proms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles