Eestlased upitavad Läti haljale oksale

Leo Tammiksaar
, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Leo Tammiksaar
Ettevõtja Leo Tammiksaar Foto: Erakogu

Hiljaaegu kuulsin toidupoe järjekorras tahtmatult pealt Lätti viina järele teel olnud soomlaste mõttevahetust. Seltskond oleks soovinud korvis maksmist ootavate pirukate kõrvale juua õlut, kuid üksmeelselt otsustati Lätini õlleta läbi ajada. Eestlastele, kes ise küll vaesemapoolsed, kuid raha teenida ei soovi, oleks selle vägisi kinkimine sõge tegu.

Analüüsiti pikalt-laialt, mis veel hiljaaegu lugupidamist pälvinud eestlastega juhtunud. Üks sõpradest väitis, et rumalad pole kõik eestlased, vaid ainult paari viimase valitsuse liikmed. Kohe, kui aktsiise tõsteti, olla tema arvukad eestlastest tuttavad öelnud, et rekad hakkavad nüüd tankima väljaspool Eestit ja alkohol ostetakse Lätist.

Ainult valitsuse liikmetel kulunud paar aastat, enne kui poole suuga lihtrahvale selget tõde tunnistama nõustuti. Sedagi teinud alles järgmine valitsus, mitte see, kes sigaduse algatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles