Pärnakas katsetas remonditud autot sajaga ristmikku ületades (2)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud nädalavahetusel tabati Lääne prefektuuri kuues maakonnas kokku üle 100 kiiruseületaja. Rekordiomanikuks sai noormees, kes ületas Pärnu linna vahel ristmikku 107 kilomeetrise tunnikiirusega, sest tahtis äsja remonditud autot katsetada.

„23aastase mehe juhitud Audi pidasid politseinikud kinni pühapäeval kella seitsme ajal õhtul. Mees ületas Pärnu linnas Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmikku, liikudes Kilgi tänava suunas. Kuigi seal on lubatud sõita kuni 50 kilomeetrit tunnis, mõõtsid politseinikud auto kiiruseks koguni 107 kilomeetrit tunnis,” rääkis Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri.

Autot juhtinud mees tunnistas, et tema käitumine oli tõepoolest vale, kuid põhjendas seda kiirustamise ja sooviga katsetada värskelt remonditud sõidukit. „Ilmselt oli tema eesmärk jõuda kiirendades rohelise tulega üle ristmiku,” arvas Sinimeri. „Ilmselt oskab igaüks ette kujutada, mis juhtunuks, kui autoteele oleks ristmikule sattunud mõni jalakäija, rattur või teine sõiduk,” lisas ta ning ütles, et selline käitumine on äärmiselt ohtlik ja võinuks lõppeda traagiliste tagajärgedega.

Politsei alustas kihutaja suhtes üldmenetlust, mis lubab juhti karistada kuni 800eurose rahatrahviga, juhtimisõiguse äravõtmisega üheks aastaks või arestiga.

Tänavu on Pärnumaal juhtunud juba 49 õnnetust, kus inimene viga saanud. „Seda on sama palju kui mullu, kuid erinevalt eelmisest aastast, kus selle ajaga liikluses keegi ei hukkunud, on sel ajal surma saanud juba viis inimest,” nentis Pärnu politseijaoskonna juht. Tema sõnutsi selgub raskete tagajärgedega õnnetusi analüüsides, et korduvaid asjaolusid on kolm: liigne kiirus, joove ja kõrvaline tegevus roolis.

„Minu meelest ei tasu unustada ka seda, et enamik autojuhte on igati korralikud ja teistest hoolivad liiklejad,” ütles Sinimeri. Ta soovitab korralikel liiklejatel oma lähedastele, kes kipuvad kiirust ületama, joobes autot juhtima või roolis kõrvaliste asjadega tegelema, meelde tuletada, et nendegi elust ja tervisest hoolitakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles