Galerii: Soomaale kerkis soohotell

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomaal avati täna tudengite disainitud ja ehitatud järjekordne metsaobjekt, milleks on raba kohal kõrguv iseteenindav soohotell.

Suvekooli rajaja, Eesti kunstiakadeemia (EKA) sisearhitektuuri osakonna professori Hannes Praksi sõnul võib juba kolmandat aastat toimunud ettevõtmise lugeda õnnestunuks. “Kuna viies aastaaeg ja soised olud loovad siin Soomaal erilisi asjaolusid, siis selle ümber meie projektid keerlevad. Õpime seda kanti tundma, ja näeme, mis on selle vajadused,” märkis ta. Lisades, et soohotelli puhulgi on igati arvestatud piirkonna iseärasustega. Ehitis asub jõest kõigest 10-15 meetri kaugusel. Praksi ütlust mööda on aga hotell piisavalt kõrge, et üleujutuste ajal saab selle ülemistelt korrustelt rahulikult vaadet nautida. 

“Meil ei ole ükski aasta enne suvekooli algust olnud teada, mida me tegema hakkame. Kõik valmib ühistööna protsessi käigus,” lausus Praks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles