Holstre-Polli tervisekeskus tahab argusest üle saada

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaalt pärit Rain Kuresoo, kes töötab Holstre-Polli keskuses juulikuust, on lõpetanud Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Varem on ta olnud ametis määrdemehe ja Eesti laskesuusatamise järelkasvukoondise peatreenerina.
Järvamaalt pärit Rain Kuresoo, kes töötab Holstre-Polli keskuses juulikuust, on lõpetanud Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Varem on ta olnud ametis määrdemehe ja Eesti laskesuusatamise järelkasvukoondise peatreenerina. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ponnistustest hoolimata ei ole Holstre-Polli spordi- ja puhkekeskus loodetud elu sisse saanud. Kuigi hiljuti valmis uhke peamaja, napib külastajaid ning keskus toodab kahjumit.

Igal aastal maksab Paistu vald keskusele tegevustoetust 6400 eurot ning Viljandi linn 9596 eurot, lisaks tasutakse oktoobrikuust riigiga kahasse 383 000 euro suurust laenu, mis võeti peamaja ehitamiseks.

Õige turundusplaan

Sihtasutuse Holstre-Polli Tervisekeskus nõukogu esimees, Paistu vallavanem Ene Saar arvas, et keskuse kehva seisu põhjus on nõrk reklaam. Üheks edu võtmeks nimetas ta aga paremat koostööd teiste Viljandi turismiettevõtjatega. «Koostööd on vaja teha ka sihtasutusega Eesti Terviserajad ja maaomanikega, et saaksime korraliku tähistastud raja Viljandist Holstre-Polli,» ütles ta.

Keskus suudab öömaja pakkuda 59 inimesele ning seega tuleb leida viis, kuidas meelitada huvilisi jääma kohale mitmeks päevaks. Peale sportlaste ja turistide on oodatud konverentside ja koolituste korraldajad. Suurde seminariruumi mahub 60, väikesesse õppeklassi 24 ja esimese korruse söögisaali-kaminaruumi 50 inimest.

Tulu, mida rahalisi teenuseid kasutavad kliendid keskusele tooksid, võimaldaks Saare sõnutsi hoida terviserajad siinsete elanike tarvis tasuta kasutuses ning lastelaagrite hinnad madalad.

Tema arvates tuleb julgemalt pürgida korraldama suuri võistlusi, mis tooks rahvast ka Viljandi majutusasutustesse. «On tunne, et argus ei ole meil lubanud seni suuremat vastutust võtta. Näiteks Pärnumaal Jõulumäel on suusatajad mitmel aastal pidanud Skandinaavia karikaetappi, aga meilgi on samasuguse võistluse korraldamiseks tingimused,» rääkis ta.

Nõukogu juhi sõnutsi peaks Holstre-Pollilt kaduma pelgalt suusabaasi maine. «Meil on võimalusi jooksmiseks, rattasõiduks ja rulluiskudel kihutamiseks. Et selliseid rahvale mõeldud keskusi omaks võetaks, tuleb esimesed aastad pühenduda kliendisõbraliku keskkonna loomisele ning genereerida ideid, kuidas eristuda teistest samalaadsetest keskustest.»

Meelitamaks keskusesse rohkem tervisespordihuvilisi, pööratakse Saare sõnutsi enam tähelepanu radade märgistamisele.

Uus juht

Ene Saar avaldas lootust, et suvel keskust juhtima asunud 27aastane Rain Kuresoo suudab tuua vajalikud muudatused.

Noor tegevjuht ütles, et keskusesse üritatakse meelitada igas vanuses rahvast. «Püüame teha kõik selleks, et nad harjuksid maja teenuseid kasutama ning hiljem ka tagasi tuleksid.»

Hiljaaegu liitus keskus internetipõhise majutuse reserveerimise süsteemiga. «Tänu sellele on meile hakanud välismaalt kliente tulema. Pakume poole odavamat majutust kui Viljandi suured hotellid,» kirjeldas Kuresoo. «Samuti asusime keskust reklaamima kataloogides ja turismiportaalides. Aasta lõpul teeme kokkuvõtteid ja vaatame, kui palju on neist reaalselt kasu olnud.»

Sel talvel lükatakse Holstre-Pollis käima projekt, millega pakutakse suusahuvilistele kord nädalas nõuandeid nii sõidustiili kui suuskade hooldamise kohta.

Päevakorral on staadioni rajamine. «Just staadion koos korvpalli-, võrkpalli- ja jalgpalliplatsiga on meil praegu puudu — see oleks nagu kirss tordil,» leidis Ene Saar.
Staadion ei tuleks täismõõtmetega, aga noorte kergejõustiklaste rühmadele peaks see olema suvisel ajal väga sobilik treenimispaik.

Rain Kuresoo, kes on teinud laskesuusatamist, arvas, et tulevikus võiks mõelda ka laskmispaiga rajamisele. See tooks Viljandimaale Venemaa sportlasi. «Tehvandi on talviti ülekoormatud, aga Venemaal on oblastikoondisi palju ja sealsed laskesuusatajad tuleksid siia rõõmuga.»

Kuresoo meelest paneksid uus staadion ja lasketiir elu spordikeskuses käima. «Praegu on see nagu ühe jalaga inimene. Kui teise jala korda saaks, võiks korralikult kõndida ja joosta.»

Valmib võimlemislinnak

Parajasti valmib Holstre-Pollis võimlemislinnak. Rain Kure­soo avaldas lootust, et aasta lõpuks on olemas koht, kus treeningurühmad saavad ringmeetodil üldkehalist ettevalmistust. Leader-programmi toel kerkivas võimlemislinnakus on rööbaspuud, varbsein, kõhulihaste treenimise pingid ja tõstmiseks raskuste plokid.

Selle talve suurematest võistlustest kõneldes nimetas tegevjuht Eesti suusatamise meistrivõistlusi. Holstres sõidetakse aasta lõpul 10 ja 15 kilomeetri distantsi ning noortele tuleb valikvõistlus maailmameistrivõistlustele pääsemiseks. Nagu mullu, peetakse Viljandiga kahasse Sakala maratoni.

Kuresoo ütles, et spordimehena töötab ta hingega keskuse arendamise nimel. «Pingutame terve kollektiiviga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles