Öised pidulised ründasid politseinikke

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest puitaiast rebitud aialipiga ründas üks Lille tänava autopesulas pidutsenud mees politseinikke.
Sellest puitaiast rebitud aialipiga ründas üks Lille tänava autopesulas pidutsenud mees politseinikke. Foto: Marko Suurmägi

Viljandi politseinikud pidid ööl vastu pühapäeva kutsuma lähimatest linnadest lisajõude, et kinni pidada noorte seltskond, kes endises autopesulas pidu pidasid ja neid korral kutsunud politseinikke ründasid.

Politseinikud said seltskonda korrale kutsudes ka kergeid vigastusi.

Lõuna Prefektuuri juhtimiskeskus sai täna südaöö paiku teate, et Lille tänaval peetakse endises autopesulas pidu, mis häirib naabruskonna elanikke. Kohalikud elanikud olid läinud lärmakat peoseltskonda korrale kutsuma, mille peale neile kallale tungiti.

Koheselt sündmuskohale saadetud patrullpolitseinike suhtes käitusid pidulised äärmiselt agressiivselt. Politseiametnike korraldustele ei allutud ning vägivaldne seltskond tõmbas lähedalasuvalt aialt lippe välja, et nendega politseinikele kallale tungida.

Piduliste vägivald oli suunatud peamiselt politseinike vastu, kes said rünnaku käigus ka vigastusi. Kohalikest elanikest keegi tõsisemalt viga ei saanud.

Et tänavale oli kogunenud palju kohalikke inimesi, otsustas politsei vägivallatsejate suhtes relva mitte kasutada, sest see pannuks ohtu kõikide lähedalviibinute elu ja tervise. Agressiivse seltskonna ohjeldamiseks kaasati aga lisajõude, sealhulgas Lõuna Prefektuuri kiirreageerimisüksus.

Endise autopesula ümber olev ala võeti valve alla ning kohapeal peeti kinni kolm vägivallatsejat. Lisaks tabasid politseinikud Viljandi linnast veel neli ametnikke rünnanud isikut. Tegemist oli 22-30aastaste meestega ja kõik nad toimetati Viljandi arestimajja.

Viga saanud politseinikele andsid meedikud esmaabi, misjärel lasti nad kodusele ravile.

Lõuna Prefektuuri vanemkomissar Ottomar Virki sõnul näitas antud intsident hästi, et kui kohapeal olemasolevast politseiressursist ei piisa taolistele sündmustele reageerimiseks, siis kriitilises olukorras on politseil võimalik operatiivselt kaasata politseijõude teistest maakondadest ning sündmuse lahendamisele kutsuda ka politseiametnikke, kes parasjagu tööpostil ei viibi.

Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse raames, mida viib läbi Lõuna Prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles