Linlaste kirstudele ­napib matmismaad

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnas on kalmistud enam-vähem täis maetud ja uusi hauaplatse sinna üldjuhul ei anta. Lahendus on matta linna hallatavale Uulu kalmistule.
Pärnu linnas on kalmistud enam-vähem täis maetud ja uusi hauaplatse sinna üldjuhul ei anta. Lahendus on matta linna hallatavale Uulu kalmistule. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linn sai peale ­Lavassaare rabades uluvate huntide, Tõhela ja Ermistu järve ja kümnete asustamata merelaidude valdade ühinemise järel oma haldusalasse rea surnuaedugi.

See olnuks matmispaikade puuduses vaevlevale maakonnalinnale lotovõit, kui kahest linnale lähimast üks, Audru kalmistu, poleks täis maetud ja teine, Paikuse surnuaed, poleks väravat linna ees lukku keeranud.

Paikuse alevi rahula on suhteliselt noor ja seal leidub matusteks vaba mändidealust maad. Aga ühinemisleppe ­kohaselt tohib sinna matta ainult kas Paikuse valla vanal territooriumil elanud kadunukesi või sealsete elanike lähedasi. Mõni kilomeeter eemal paikneval linnarahval ei ole sellele õigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles