Tammistes põles hommikul elumaja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammistes põles elumaja.
Tammistes põles elumaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul põles Pärnumaal Sauga vallas Tammistes elumaja, kiirabi viis kaks inimest tervise kontrollimiseks haiglasse.

Päästeteenistus sai teate tulekahjust kell 6.43. Majas olnud kolm inimest pääsesid ise välja ja üritasid ka ise leeke veega summutada. Hiljem viis kiirabi kaks inimest tervise kontrollimiseks haiglasse, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Päästjate kohale jõudes tuli maja katuse vahelt suitsu. Tulekollete leidmiseks avasid päästjad maja konstruktsioone. Tulekahju kustutati kella 7.35ks.

Tules sai kahjustada osa maja katusest ja maja nurk.

Tulekahju sai alguse valesti ehitatud kütteseadmest. Majas oli bursuika, mis oli ühendatud ühekordse välisseinaga metallist korstnaga ning korsten oli maja seinale lähedal. Kütmise käigus ülekuumenenud korsten süütas maja seina.

Majas oli veel teinegi kütteseade, kamin, mille küljed olid küttematerjali täis ladustatud. Kamina ees ei olnud põrandal kaitseplekki ning puidust põrandal oli näha põlenud jälg.

„Küttekoldel peab ukse ees põrandal olema kaitseplekk juhuks, kui koldest tukid või sädemed välja kukuvad,“ rääkis Sirle Matt.

Majas ei olnud töökorras suitsuandurit. Andur oli omanike sõnul mõni päev tagasi laest alla võetud ja kapile pandud, sest andur oli vaikselt piiksuma hakanud.

"Suitsuandur annab vaiksete harvade signaalidega märku patarei tühjenemisest. Kui suitsuandur selliseid signaale andma hakkab, tuleb anduri patarei ära vahetada, et andur jälle töökorras oleks," märkis Matt "Kasu on ainult töökorras ja kruvidega lakke kinnitatud suitsuandurist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles