Poekett kutsub Weekend Festivali ajal Pärnu kaupmehi alkoholi müües tähelepanelikkusele

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett. Foto on illustreeriv.
Alkoholilett. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Weekend toob Pärnusse kümneid tuhandeid peojanulisi noori, kellest suur osa on alaealised. Seega on Weekendi toimumise ajal müüjatel eriti suur vastutus, et alkohoolsed joogid ei satuks noorukite kätte. 

„Tegime vahetult enne Weekendi Pärnu Rimi kauplustele eraldi pöördumise, kus palusime müüjatel erilise hoolega kontrollida noorte pidutsejate dokumente,” ütles Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Katrin Bats. 

„Tahaksin kõigile Pärnu kaupmeestele panna südamele, et nemadki rõhutaksid oma teenindajaile, miks on oluline küsida alaealistelt alkoholi ostul dokumenti. Ja kindlasti ei tohi alkoholi müüa juba joobes inimesele.“

Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind rõhutas, et kindlasti tuleks helistada häirekeskusesse, kui nähakse, et sõber on liigse alkoholitarbimise tõttu kaotanud teadvuse. Samuti tuleks teavitada politseid inimestest, kes jäänud kusagile liikumatult lebama. 

„Kui seltskonnas on keegi, kes käitub joobe tõttu ebaadekvaatselt: oksendab või ei seisa püsti, siis ei tohi talle alkoholi enam anda. Samuti peab teadma, et joove tekib igaühel eri kogusest – pole vaja mängida kõva meest ja üksteist üle trumbata. Tagajärgedega võitlemine on alati raskem, lihtsam on selliseid olukordi ennetada,“ lausus Merilind.

Bats arvas, et alkoholitarbimise kultuuri saavad kaupmehed mõjutada väga palju. „Kui me suhtume dokumendi küsimisse järjekindlusega ja harime oma müüjaid, siis tegelikult muudame sellega väga paljude suhtumist liigsesse alkoholitarbimisse,” tõdes Bats. „Teenindajad, kes saavad aru, miks sellised seadused on vajalikud, oskavad paremini harida oma järelkasvugi ja tunnevad vastutust nende laste ees, kes poest alkoholi üritavad kätte saada. Parema teeninduse taga on hea inimene.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles