Kirt ründab Rannastaadionil rekordit, Kanter annab pärnakatele lahkumisetenduse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinis kergejõustiku EMil pronsmedali võitnud Magnus Kirt on jätkuvalt heas hoos.
Berliinis kergejõustiku EMil pronsmedali võitnud Magnus Kirt on jätkuvalt heas hoos. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Täna õhtul Pärnu Rannastaadionil oda viskav Euroopa meistrivõistluste pronksimees Magnus Kirt näitas eile Inglismaal Birminghamis, et on endiselt hoos, visates viimasel katsel 85.31, mis andis pronksmedali. 

Teemantliiga etapi võitis sakslane Andreas Hofmann, kelle võidutulemuseks mõõdeti 89.82. Teine oli 86.63 visanud Julian Weber.

Täna möödub kümme aastat Eesti seni viimasest olümpiavõidust, kui Gerd Kanter võitis 2008. aasta Pekingi olümpial kettaheites 68.82ga kuldmedali.

Pärnumaalt tuule tiibadesse saanud Kanter võistleb pühapäeval viimast korda Pärnus, kus soovib kodupublikule teha pikaaegse pöidlahoidmise eest väärilise kummarduse.

Täpselt kümme aastat pärast Kanteri olümpiavõitu toimuv kettaheitevõistlus tuleb kõrgetasemeline, sest Kanteri konkurentideks Pärnus on äsja Berliini Euroopa meistrivõistlustel meie kettaheitelegendi edestanud ja neljanda koha saavutanud Simon Pettersson Rootsist (isiklik rekord 65.88), Berliinis üllatuslikult kohe Kanteri ja sakslase Robert Hartingu järel seitsmes olnud Rumeenia esindaja Alin Alexandru Firfirică, Rio olümpia neljas mees Martin Kupper (66.67), islandlane Guðni Valur Guðnason (65.43), venelane Viktor Butenko (65.97), Ukraina esindaja Viktar Trus (62.05) ja juunioride maailmameistrivõistluste hõbedamees Jevgeni Bahutski Valgevenest.

Üks õhtu naelu on harva joostav 300 meetri distants, kus meestest läheb Eesti rekordit püüdma Rasmus Mägi ja naistest 16aastane pärnakas Ann Marii Kivikas.

Kergejõustikuõhtul hoiab kätt pulsil Pärnu Postimees, edastades tulemusi ja osaliste emotsioone.

Rannastaadioni kergejõustikuõhtu võistlusalad

Odavise (mehed)

Kettaheide (mehed)

Kuulitõuge (mehed)

300 meetri jooks (mehed ja naised)

Meeste 110 meetri tõkkejooks

Teivashüpe (mehed)

Naiste 100 meetri tõkkejooks

Vasaraheide (mehed ja naised)

Kaugushüpe (mehed ja naised)

100 meetri jooks (mehed ja naised)

600 meetri jooks (tüdrukud ja poisid U14, U16)

100 meetri jooks (tüdrukud ja poisid U14, U16)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles