Kirjanikud räägivad kivi seest

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu turundusdirektor Krista Visas võlus nutitelefoni abil hetkega müürikivist Jüri Talveti luuletuse. Foto Urmas Luik
Pärnu keskraamatukogu turundusdirektor Krista Visas võlus nutitelefoni abil hetkega müürikivist Jüri Talveti luuletuse. Foto Urmas Luik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti tänavatel ja teedel, linnade ja alevike avalikus ruumis võib suvehakust komistada emakeelse kirjanduse otsa, seisatada ja saada osa heas esituses Eesti kirjandusloome tüvitekstidest, kui vaid nutitelefon taskus on.

Selleks tuleb üles leida metallplakat majaseinalt, juhuslikult müüririnnatiselt või sillasambalt, äratada telefoniäpi abil ellu sealne QR-kood ja telefonist kostab vastuseks luuletus, romaanikatke või poeem, mis seotud just selle paigaga, kus sa parasjagu seisad.

Eestis on neid kohti täpselt 100, Pärnumaal koos nutirakenduse loojate poolt Pärnumaaks peetava Ruhnuga 11. (Aga Ruhnu puhul võib-olla ei eksitagi, sest August Gailiti “Karge meri” räägib ajast, kui Ruhnu oli osake Pärnu maakonnast ja kirjanduse jõud ajas iseendaks jääda on suur, olles üle haldusterritoriaalsetest vimkadestki.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles