Annely Akkermann liitus Reformierakonnaga

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann kandideerib riigikokku.
Annely Akkermann kandideerib riigikokku. Foto: Ants Liigus

Pärnu varasem abilinnapea ja ettevõtja Annely Akkermann liitus Reformierakonnaga ja kandideerib riigikogu valimistel.

“Ettevõtjana tunnen, et koormus, mille riik meile paneb, on kasvanud liiga suureks. Praegu kulub Eestis avaliku võimu teostamiseks viiendiku võrra rohkem raha kui Euroopa Liidus keskmiselt ja seda kannatab kindlasti kärpida,” märkis Akkermann.

“Annely on pika kogemusega ettevõtja, kes on käivitanud firmasid väljaspool Tallinna. Eesti majandus toetub väikestele ja keskmistele ettevõtetele ehk just selliste inimeste tööle. Seepärast on mul eriti hea meel, et ta tuleb meie erakonda selliseid ettevõtjaid esindama,” ütles Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Akkermann on lõpetanud Tartu ülikooli majandusteaduskonna, töötanud Pärnu abilinnapea ja Kihnu vallavanemana. Ettevõtetest on ta juhtinud Kihnu turismi korraldavat ettevõtet AS Kihnurand, AS Kihnu Veeteed ja juhib praegu puidutöid tegevat OÜ Eystra Yachtsi.

2009. aastal kandideeris ta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu koosseisus Pärnu linnavolikokku, kogudes 974 häält, mis oli paremuselt teine tulemus linnas.

2011. aastal kandideeris ta edukalt riigikogu korralistel valimistel, saades 3257 häält ja seega lihtkvoodi alusel mandaadi valimisringkonnast. Ta kuulus riigikogu keskkonnakomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni.

2015. aasta riigikogu valimistel kandideeris ta valimisringkonnas nr 12 ja korjas 1571 häält, kuid valituks ei osutunud. Seda hoolimata sellest, et kulutas kampaaniale 30 883 eurot isiklikku raha.

13. jaanuaril 2018 astus Akkermann Isamaa ja Res Publica Liidust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles