Keskerakonna Pärnu ja Pärnumaa piirkond soovivad Ratase jätkamist esimehena

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil.
Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna Pärnu ja Pärnumaa piirkond esitasid oktoobrikuisele kongressile erakonna esimehe kandidaadiks peaminister Jüri Ratase.

Pärnu linna piirkonna juht, majandus- ja taristuminister Kadri Simson sõnas erakonna saadetud pressiteate vahendusel, et Ratase juhitud valitsus on ellu viinud mitu partei kauaaegset eesmärki, näiteks madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekute tõusu, tasuta ühistranspordi rakendamise maakonnabussides ja senisest enam panustatakse regionaalarengusse. “Keskerakonna valimisplatvormis on mitu Eesti arengule olulist punkti, mida oleme valmis valijate usalduse pälvides 2019. aastast ellu viima peaministriga, kes end lühikese ajaga erakonnakaaslaste ja suure osa Eesti inimeste silmis on tõestanud,” põhjendas Simson.

Esimehe kandidaadi ja juhatuse liikmed kinnitas Marko Šorini juhitud Pärnumaa piirkondki. Kui esimehena soovitakse Pärnumaal näha Ratast, siis piirkonna usalduse juhatuse liikmetena pälvisid Simson, Aadu Must, Enn Eesmaa, Mailis Reps, Toomas Vitsut, Erki Savisaar, Jaanus Karilaid, Kersti Sarapuu, Raimond Kaljulaid.

Pärnu linna esitatud juhatuse liikmete kandidaadid on Simson, Eesmaa, Reps, Must, Anneli Ott, Sarapuu, Siret Kotka-Repinski, Jaak Aab, Janek Mäggi, Aivar Riisalu ja Taavi Aas. Aukohtu esimehena näevad piirkonnad Kalle Klandorfit.

Keskerakonna kongress toimub 13. oktoobril Pärnus ning esimehe ja erakonna juhatuse kandidaate saab esitada 15. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles