EKRE plaanib Lihulasse püstitada bolševismivastase monumendi koopia

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE tahab 14 aastat tagasi maha võetud Lihula monumendi asemele tuua esialgu selle koopia.
EKRE tahab 14 aastat tagasi maha võetud Lihula monumendi asemele tuua esialgu selle koopia. Foto: Toomas Huik

Kuna Lihulasse ei ole praegu võimalik 14 aasta eest mahavõetud bolševismivastast monumenti tagasi tuua, on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) otsustanud püstitada algsele kohale ajutiselt samba koopia. Septembri hakul korraldatakse kalmistul mälestuspäev.

“Kuna tegu oli minu ja EKRE Lääneranna osakonna välja käidud valimislubadusega kohaliku omavalitsuse valimistel ja kevadel laekus informatsioon, et samba alus ja mälestussamba infotahvel on halvas seisus, hakkasime valimislubadust aktiivselt täitma,” selgitas Lääneranna vallavolikogu rahvuskonservatiivist liige Meelis Malk.

“Algul rääkisin kalmistu haldajaga, kes soovitaski teha vallavalitsusele avalduse, et tahame korrastada mälestusmärgi aluse ja infotahvli. Samal ajal tekkis kohe mõte, et miks mitte siis juba algatada samba tagasitoomise protsess või vähemalt paigaldada samba koopia algsele asupaigale,” kommenteeris Malk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles