Politseiametnik võidutses prokuratuuri üle (3)

Martin Laine
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja. Illustratiivne foto.
Arestimaja. Illustratiivne foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tunamullu 7. augusti öösel kell pool kaks, kui suvepealinnas kestis Weekend Festival, tõi politsei Pärnu arestimajja narkojoobes nooruki. Noormees oli agressiivne, tegi väidetavalt suisa poksiliigutusi, patrull pidi tema pead all hoidma, sest kinnipeetav üritas politseinikele näkku sülitada. Samuti ähvardas ta korravalvuritele peksa anda ja üritas neile jalga taha panna. Noormees ei plaaninudki jalgu alla võtta ja tuli seetõttu kambrisse lohistada.

Poltisei- ja piirivalveameti Pärnu arestimaja spetsialist Endel käskis endaga kaasas olnud abipolitseinikul kinnitada noormehe käeraudade abil nari külge ja nii ta aheldatuna kambrisse jäigi. Kuni vabastamiseni kell pool kaheksa hommikul.

Vaevalt mõistis Endel toona, missuguse kadalipu nimetatud otsus endaga kaasa toob.

Mullu novembris jõudis Endel ise kohtu ette süüdistatuna võimuliialduses. Prokuratuuri hinnangul tulnuks kinnipeetu pärast rahunemist käeraudadest vabastada, näiteks siis, kui too oli magama jäänud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles