Algab Sindi paisu lammutamise ettevalmistustöö

Kristo Niglas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi pais.
Sindi pais. Foto: Urmas Luik

GRK Infra AS ja Graniittirakennus Kallio Oy alustavad esmaspäeval, 3. septembril Sindi paisu lammutamiseks vajalike juurdepääsuteede rajamisega Kalamaja tee otsast jõekallast pidi paisukehani.

“Täpset paisu täieliku lammutamise aega on raske öelda, kuna see sõltub suuresti, kui palju ilm võimaldab sügisel ehitada. Soov on veetase alandada sel sügisel, kuid ootamatuste eest pole keegi kaitstud,” kõneles keskkonnaagentuuri projektijuht Külli Tammur. Esialgu tuleb ehitada ajutised veehaarderajatised kaldale jäävatele ettevõtetele, misjärel saab ehitaja asuda paisu lammutamise kallale.

Tammuri jutu järgi alandatakse paisjärve veetaset, lõhkudes paisukeha Sindi-poolsest otsast.

Tööd paisul kestavad kolm aastat ja lõpevad 2021. aasta juuli teises pooles.

Sindi pais on seni olnud Pärnu jõestiku suurim rändetõke, mis asub jõe suudmest 14 kilomeetri kaugusel. Selle tõttu jääb jääb 90 protsenti Pärnu jõestiku kude- ja elupaikadest kaladele ja muule vee-elustikule kättesaamatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles