Vibulaskmise EMi korraldajad üritasid Eesti sportvibu naiskonnalt röövida ajaloo parimat tulemust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sportvibu naiskond
Eesti sportvibu naiskond Foto: Eesti Vibuliit

27.08.-1.09. toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel võitis Eesti sportvibu naiskond koosseisus Laura Nurmsalu, Reena Pärnat ja Triinu Lilienthal ajaloo kõrgeima koha EMil, milleks oli viies koht. Algselt märgiti tabelisse eestlannadele aga kuues koht. 

Eesti võistkond alistas Islandi 6:0 ja Gruusia naiskonna 5:4. Veerandfinaalis oli eestlannade vastaseks esimese asetusega Saksamaa naiskond, kellega tuli võitja selgitamiseks lasta lisanooled, mille Eesti naiskond kaotas, kuid tugev duell andis piisavalt punkte, et kindlustada 24 sportvibu naiskonna hulgas kõrge 5. koht. 

Korraldajad märkisid ise aga punkte valesti ja nii oli esialgsetes tulemustes märgitud Eesti koondisele hoopis kuues koht. Pärast tähelepanu juhtimist tehtud eksimusele peaks tulemus siiski lõpptulemustes muutuma. 

Euroopa meistrivõistluste raames toimub ka Euroopa Mängude kvalifikatsioon, kus sportvibu naised jäid võistkonnaga esimesena välja, kuid võtsid individuaalpääsme. Sportvibu meeste klassis on võimalik võita pääse lisaturniiril, kus jagatakse kaks kohta 12 riigi kohta. Plokkvibu mehed ja naised saavad koha eest võistelda kevadel toimuval GP etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles