Meedialaagrilised üllitasid ajalehe Koidab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Loit oli meedialaagris juba kaheksandat korda.
Kristi Loit oli meedialaagris juba kaheksandat korda. Foto: Anett Lutsar

Pärnu Koidula gümnaasiumis oli põhikooli lõpuklassidele ja gümnasistidele mõeldud MTÜ Noorte Meediaklubi traditsiooniline sügislaager, tänavune oli arvult kaheteistkümnes.

Pärnus toimus meedialaager teist korda, eelmiselgi korral oli võõrustajaks Koidula kool.

Kahe ja poole päeva jooksul rääkisid meediatudengid ja noored tegevajakirjanikud, kuidas teha head uudist, arvamus- ja olemuslugu. Jagati õpetussõnu küljendamise ja fotograafia alal. Loengutest saadud teoreetilisi teadmisi tuli ära kasutada laagri päris oma lehe kokkupanekul.

Selleaastane külalislektor oli Eesti Päevalehe uudistejuht Holger Roonemaa, keda alguses aeti segamini tema venna, ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaaga.

Laagrilised pidid kirjutama artikleid ja tegema koostööd fotograafidega, parimad tööd valiti selleaastasesse laagrilehte Koidab. Hilisõhtul said oma tööd alustada toimetajad ja küljendajad ning laagri viimase päeva hommikul oli Koidab lõplikult valmis. Selle lisalehena ilmus Koidulakkuja, mille eestvedajad olid Annika Teder, Jaanus Noormets, Ly Aunapu ja Mihkel Lendok.

Laagrielule andsid põnevust ja lisasid vürtsi õhtused meelelahutusprogrammid, kus valmistati ette kava etteantud sõnadest, võisteldi sportlikes tegevustes, mängiti seltskonnamänge ja tehti eksperimente artiklite jaoks.

Mõni kirjutis ajalehest Koidab jõuab sellel leheküljel Pärnu Postimehe lugejatenigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles